dubai-drive-through

Alleen in Dubai: een drijvende foodtruck mét drive through-functie

Net wanneer je dacht dat ze in Dubai alles al hadden. Na torenhoge wolkenkrabbers, oliesjeiks die bulken van het geld en politie die in extreem dure auto’s rijden is er nu ook een drijvende foodtruck. Bij Aqua Pod, zoals het bedrijf heet, worden de beste burgers geserveerd en bieden ze ook nog eens een ware ‘drive through’ voor iedereen die over een woonboot beschikt. Sinds afgelopen zaterdag drijft de foodtruck met de naam ‘Salt Bay’ rond om iedereen van het lekkerste eten te voorzien.

Lees verder onder de foto.

Burgers en pizza

Deze speciale foodtruck brengt jouw burgers met een speciale jetski, of accepteert kleinere bestellingen als je zelf over een waterscooter beschikt. Mocht dit concept een doorslaand succes zijn, dan gaan ze ook aan de slag met pizza’s.

Volgens Ahmed Youssef (27), oprichter van Aquatic Architects Design Studio en bedenker van deze drijvende foodtruck, is dit een gat in de markt: “in Dubai zijn we vrijwel altijd omringd door water; inwoners van de Emiraten brengen veel tijd op zee door, dus we zagen een mogelijkheid om een innovatief concept naar de VAE te brengen.”

Nederland

Allemaal leuk en aardig, zo’n gek idee van een stelletje oliemiljardairs met tijd te over, maar zou dit ook aanslaan in Nederland? Je zult een gevaarte als deze niet snel over het IJsselmeer zien varen, maar misschien een kleine variant door verschillende grachten? Of een culinaire toevoeging voor de Waddeneilanden? We zullen er misschien nooit achterkomen, maar ’s ochtends al jouw pizzaatje aanpakken vanuit een woonboot klinkt erg aanlokkelijk. Zeker als je nagaat dat pizza als ontbijt gezonder blijkt te zijn dan cornflakes of andere granen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: