koffie-drinken-tijdstip-dag

Drink op deze tijdstippen koffie en je gaat als de brandweer!

Elke loonslaaf weet dat het soms een gigantische opgave is om iedere dag weer het beste uit jezelf te halen en jezelf van je beste kant te laten zien. Één van de meest cruciale dingen die dat in de weg staat is een ochtendhumeur of een inkakker vlak na de lunch. Het beste antwoord daarop: koffie! Het ideale product om de dag te beginnen en zo van negen tot vijf door te buffelen. De tijdstippen waarop we dit goedje consumeren zijn echter verre van ideaal, zo blijkt uit dit onderzoek.

Wanneer koffie drinken?

Om erachter te komen wanneer we het beste een bakkie troost kunnen zetten (en dus ook de hele dag door productief blijven), moeten we eerst weten wat onze meest en minst energieke momenten van de dag zijn. In dit onderzoek deed neurowetenschapper Steven Miller onderzoek naar onze biologische klok, om de fysiologie van het menselijk lichaam over een hele dag vast te stellen. Daarin is te zien dat er momenten zijn waarop ons lichaam veel cortisol aanmaakt (wanneer we bijvoorbeeld wakker worden) en dat diezelfde stof ’s avonds en ’s nachts in veel mindere mate aanwezig is.

Lees ook: ‘ontbijten met pizza is gezonder dan met granen’

Nu blijkt dat, wanneer je om zeven uur uit je bed stapt, het cortisolgehalte (en jouw energieniveau) het hoogste is tussen acht en negen uur ’s ochtends, rond de lunch en tussen half zes en half zeven ’s avonds. En nu we dat weten is het tijd om te ontdekken wat de ideale tijden voor een sloot koffie zijn. Dat ziet er als volgt uit:

  • ’s Ochtends: tussen half tien en half twaalf.
  • ’s Middags: tussen half twee en half vier.
  • ’s Avonds: eigenlijk nooit, maar als je écht nog laat op de dag er eentje inschenkt, doe het dan vóór zeven uur, anders wordt je nachtrust serieus verstoord.

Die sleutel naar potentieel succes hebben we ontrafeld, maar een goed ontbijt is ook waanzinnig belangrijk. En hoe kun je beter een goede maaltijd samenstellen dan te kijken waar wat de rijken der aarde doen. Hun eigen ontbijt en advies is hier te lezen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.