inception-uitgelegd-michael-caine

Michael Caine legt het einde van ‘Inception’ uit en het is belachelijk simpel

Wie ooit de film Inception heeft gezien, weet dat het einde tot één van de meest suggestieve in de filmgeschiedenis hoort. De film over het infiltreren van andermans dromen heeft een briljant concept, is meesterlijk uitgewerkt en heeft een cast om ‘u’ tegen te zeggen. Met Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy en Michael Caine kun je rustig zeggen dat de acteurs van een bijzonder hoog niveau zijn. Het einde is niet voor iedereen even bevredigend, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Michael Caine heeft namelijk tekst en uitleg gegeven over de laatste scene van Inception.

Let op: dit artikel bevat spoilers!

Einde ‘Inception’ uitgelegd

Laten we eerst even het einde van Inception voor je opfrissen. De film eindigt met het idee dat succesvol in het hoofd van Fischer wordt geplant, waarna Cobb in ‘limbo’ belandt en daar ook weer uitkomt. Hij wordt wakker in het vliegtuig, de missie is geslaagd en hij kan terug naar huis om eindelijk zijn kinderen te zien. Het wordt pas écht interessant wanneer hij zijn tol laat draaien en deze een fractie voor het einde begint te wiebelen en om lijkt te vallen. Daarmee lijkt het alsof hij zich in de werkelijkheid begeeft, maar toch twijfelen veel mensen daaraan.

Lees ook: tien dingen die The Dark Knight nóg vetter maken!

In een interview geeft Michael Caine duidelijkheid over de situatie. Bevindt Leonardo DiCaprio zich in een droom of is hij wakker? Het antwoord is eigenlijk zó simpel, dat je niet gelooft dat je er zelf niet op bent gekomen. “Toen ik het script van Inception kreeg, was ik er een beetje verbaasd over en zei ik tegen Nolan: ‘Ik begrijp niet waar de droom is'”, aldus Michael Caine. “Ik zei: ‘Wanneer is het de droom en wanneer is het realiteit?'” Hij zei: ‘Nou, als jij in de scène bent, is het de realiteit.’ Dus begrijp dat – als ik erin zit – het de realiteit is. Als ik er niet in zit, is het een droom.”

Theorieën

Hoewel het nu dus duidelijk is dat het einde hartstikke echt is, zullen er nog veel fans zijn die dit niet zullen geloven. Er zijn namelijk zoveel aanwijzingen dat Cobb wel of niet droomt, dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien. De uitleg van Michael Caine over het einde van Inception is in elk geval voldoende reden om deze film vanavond opnieuw (of voor het eerst) te bekijken. En mocht je daar geen tijd voor hebben, dan is deze clip hieronder voldoende om jouw mening te vormen.

Bron: Highsnobiety

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: