slimste-mens-pubquiz

Zo doe je mee met de online pubquiz van De Slimste Mens

We kunnen door het coronavirus niet gezellig in de kroeg een biertje drinken en aan een pubquiz meedoen. Maar, het programma De Slimste Mens heeft daar een oplossing voor gevonden. Philip Freriks en Maarten van Rossem organiseren namelijk een online pubquiz! Lees hier hoe je mee kunt doen en wat de regels zijn.

Sinds het populaire programma op NPO2 het nieuws aankondigde, stromen de aanmeldingen binnen. Op het facebookevent zeggen al meer dan 1600 mensen mee te doen. Ook laten bijna 6000 man weten interesse te hebben. Je kunt nog steeds inschrijven, maar Vrijmibro praat je eerst volledig bij.

Wanneer is de pubquiz?

De pubquiz van De Slimste Mens gaat al snel van start! Maandag 13 april, tweede paasdag, worden van 20:00 uur tot en met 21:30 uur de vragen gesteld. De pubquiz is te volgen op de facebookpagina van De Slimste Mens.

Regels

Zoals je gewend bent, lopen Philip en Maarten de gebruikelijke rondes met je door. De open deur, puzzel, galerij en het collectieve geheugen komen stuk voor stuk aan bod. Maar waar je normaal bij een goed antwoord secondes krijgt, loopt het hier iets anders.

Met ieder goed antwoord verdient jouw groep één punt. De groep met de meeste punten wint en met een gelijke stand wordt er gekeken wie het snelst de antwoorden heeft opgestuurd.

De antwoorden worden een half uur na de pubquiz gepubliceerd op de site van De Slimste Mens. Dan is het een kwestie van snel nakijken en zien wat jullie score is.

Hoewel het moeilijk te controleren valt, is het wel zo eerlijk als je het antwoord niet online opzoekt. Dat doe je normaal ook niet, dus houdt het leuk voor iedereen!

Meedoen en inschrijven

Hoe doe je mee? Via deze link kun jij je als groep inschrijven. Één iemand, de teamcaptain, schrijft de groep in. De rest hoeft dit niet apart nog eens te doen. Ze willen weten met hoeveel jullie meedoen, wat de naam van de captain is en hoe de groep heet. De captain stuurt na afloop de vragen weer op. Inschrijven is gratis.

Handige tip: bedenk van tevoren hoe je met elkaar contact houdt en overlegt. Zijn jullie in dezelfde ruimte of gaan jullie videobellen via Skype, Zoom of Houseparty? Bespreek dit van tevoren!

Er is geen maximum qua aantal deelnemers, maar het is handig om de groep niet te groot te maken.

Slimste Mens-prijs?

Een dag later, op dinsdag 14 april, wordt de winnaar bekend gemaakt. En zijn jullie de winnaars, dan is er natuurlijk prijs! Jullie winnen de prestigieuze titel ‘Slimste groep van Nederland’ en krijgen een ‘Ik ben de slimste’ mok en t-shirt.

Bron beeld: YouTube
Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: