juiste-manier-guinness-inschenken

Science! Dit is de enige juiste manier om Guinness in te schenken

Langzaam maar zeker komen we er als mensheid achter dat ons hele leven één grote leugen is. We kwamen er eerst al achter dat de Zweedse gehaktballetjes van de IKEA van Turkse origine zijn, daarna bleken de ‘French fries’ eigenlijk Belgisch te zijn en nu hebben we jarenlang Guinness verkeerd ingeschonken. Bij TechInsider zijn ze erachter gekomen dat we het Ierse bier voortaan niet in het speciale bierglas moeten schenken, maar in een *tromgeroffel* Martini glas. Klinkt raar, is het ook, maar geef ons de tijd om het uit te leggen.

Guinness inschenken

Professor William Lee van de Universiteit van Huddersfield wilde oorspronkelijk onderzoeken waarom de bubbels in een glas Guinness naar beneden gaan, in plaats van naar boven. Het heeft alles te maken met het speciale Guinness-glas. Het tulpvormige glas heeft namelijk een structuur die ervoor zorgt dat de bubbels nooit de kans krijgen om omhoog te komen. Lekker belangrijk, zou je denken, maar dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de Guinness volledig tot zijn recht komt.

Nu we weten dat we voorzichtig naar andere glazen voor dit iconische bier moeten kijken, is het de vraag wat dan wel geschikt is? Professor Lee heeft daar het antwoord op: een cocktail- of Martini-glas. Heel erg raar om te zien, maar wie de uitleg in de video volgt, merkt dat het technisch gezien de betere optie is. De kans is alleen erg klein dat iedereen nu overstag gaat.

Nu jij helemaal up-to-date bent kun jij jezelf binnen je vriendengroep weer de connaisseur onder de bierdrinkers noemen. Let alleen wel op dat jij jezelf niet verliest in de kleinste details, anders sta je zo te boek als een zogenaamde kenner, oftewel: één van de zes biertypes die iedereen in zijn vriendengroep heeft.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: