johan-cruijff-momento-dado-muziek

Luister hier naar de muziek uit de Johan Cruijff-docu ‘En Un Momento Dado’

Wie op z’n luie zondagmiddag naar de documentaire ‘En Un Momento Dado’ over Johan Cruijff kijkt, staart niet alleen ademloos naar de tv. De muziek die er namelijk wordt gebruikt is namelijk minstens zo schitterend. Lees hier van wie het is en luister er nog eens naar.

En Un Momento Dado

De prachtige docu over de tijd van Johan Cruijff bij Barcelona is in 2004 gemaakt door Pieter van Huystee en geregisseerd door Ramón Gieling. Daarin spreken de locals in de Spaanse stad vol bewondering over de legendarische nummer 14 en halen ze herinneringen op aan de man die als speler én trainer de Catalaanse club aan successen hielp.

Gitaarmuziek Diego Carrasco

Het is geen verassing meer, maar de muziek die ze bij de docu gebruiken, komt van gitarist Diego Carrasco. In de documentaire speelt hij op zijn gitaar op het ritme waarmee Cruijff in het rood-blauw over het veld liep. Beelden die je niet meer los kunt zien van de muziek.

Maar als je er los naar wilt luisteren, hebben we goed nieuws! Carrasco was in 2009 te gast bij het VPRO-programma Vrije Geluiden en daar doet hij het optreden over. Weliswaar in een iets sneller tempo, maar de magie blijft.

Terugkijken

Heb je de Cruijff-docu toevallig gemist, dan is dat nog altijd geen probleem. Op YouTube is het allemaal terug te vinden, via deze link.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: