johan-cruijff-arena

DEFINITIEF: Johan Cruijff ArenA is een feit!

Twee jaar lang hebben de gemeente Amsterdam, Ajax en de familie Cruijff erover gesteggeld, maar nu is het eindelijk zover: De Amsterdam ArenA wordt definitief omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA. Op 25 april – de verjaardag van Cruijff – zal de naam van Ajax’ eeuwige nummer 14 worden gekoppeld aan de Amsterdamse voetbalclub. Via de officiële kanalen van Ajax is zojuist bevestigd dat de naamswijziging een feit is.

Op de website van Ajax melden ze het volgende: “De Amsterdam ArenA verandert bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 officieel van naam in de Johan Cruijff ArenA. Het nieuwe logo van de Johan Cruijff ArenA wordt onthuld rond 25 april, de dag waarop de grootste Ajacied aller tijden 71 zou zijn geworden.”

Ook Edwin van der Sar reageerde op het bericht: “Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd.”

Overlijden Johan Cruijff

De wens van supporters (en voetballiefhebbers in het algemeen) om de ArenA naar de grootste voetballer van Nederland ooit te vernoemen kreeg vorm toen op 24 maart 2016 Johan Cruijff de strijd tegen kanker verloor. Lange tijd wilde de familie van Johan Cruijff eerst in alle rust het verlies verwerken, maar na verloop van tijd spraken ook zij de wens uit voor een Johan Cruijff ArenA, al was het hun grootste wens om Schiphol om te dopen, omdat daar iedereen bij elkaar komt.

Lees ook: Eredivisie definitief afgeroomd na vertrek Davy Klaassen

Enkele weken geleden leek het er nog op dat er geen sprake meer zou zijn van de Johan Cruijff ArenA. Een woordvoerder van de familie sprak zich in de media uit, door te zeggen dat het proces erg traag verliep. “De ArenA, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van. Dat willen we ook niet weten. We hadden gehoopt dat, na de door burgemeester Eberhard van der Laan doorgedrukte intentieverklaring, de besprekingen snel zouden worden afgerond. Helaas is dat niet het geval. Dat voelt voor ons niet goed.” Nu kan er dus aan alle onzekerheid een einde worden gemaakt.

Vanaf volgend seizoen wordt de naam in gebruik genomen.

Bron beeld: Ajax

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: