Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #33: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Zowaar géén medaille in PyeongChang

Is dat even schrikken. De eerste dagen van de Olympische Winterspelen oogstte Nederland flink wat medailles, maar dit weekend was er een kleine droogte. Sjinkie Knegt werd gediskwalificeerd bij het shorttrack en Jorien ter Mors snelde naar een vijfde plek op de kortebaan, en een zesde plaats op de langebaan (500 meter).

Kimberley Bos geeft visitekaartje af

Iemand die ook geen plak in de wacht sleepte, maar wel een wereldprestatie in Zuid-Korea leverde was Kimberley Bos. De skeletonster debuteerde voor Nederland op de Spelen en bemachtigde in vier runs de achtste plaats. Voor de 21-jarige Bos, die zich bijna niet plaatste voor dit toernooi, is het een resultaat om trots op te zijn!

Piloten leggen werk even neer

Wie plannen had om in de nabije toekomst via Transavia ergens naartoe te vliegen heeft pech. De piloten van de luchtvaartmaatschappij leggen het werk voor de komende twaalf uur neer. Reden hiervoor is het ontbreken van een nieuwe cao, waardoor reizigers voor even genoegen moeten nemen met een tijdje wachten op Schiphol, Eindhoven Airport of Rotterdam The Hague Airport.

Stine toch niet de Mol

Kijkers van Wie Is De Mol? schrokken zich een ongeluk toen na de test en executie filosofe Stine Jensen een rood scherm kreeg en naar huis moest. Zij was volgens vele ‘molloten’ topkandidaat om de boel te saboteren. De overgebleven deelnemers zijn Jan Versteegh, Ruben Hein, Olcay Gulsen en Simone Weimans.

Federer weer terug aan de top

En dat in Rotterdam, tijdens het ABN Amro-toernooi van Richard Krajicek. In de finale rekende hij simpel af met de zieke Grigor Dimitrov (6-2, 6-2) en sleepte zo niet alleen zijn 97ste titel in de wacht, maar is de Zwitser ook weer de nummer één van de wereld.

Lees ook: Koffiepraat #32

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

3 comments

Comments are closed.