Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #36: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

GroenLinks wil ‘bonuswet’

Nadat er in de Tweede Kamer onthutst is gereageerd op de bonusregeling die ING-topman Ralph Hamers tegemoet kan zien. In het programma Buitenhof liet fractievoorzitter Jesse Klaver weten dat hij het liefst een spoedwet ziet die de salarisverhoging van een miljoen euro dwarsboomt. “Bij verontwaardiging kan het niet blijven. Je moet ook stap twee zetten”, aldus Klaver.

Jan is de Mol!

Het hoge woord is er eindelijk uit! BNN-presentator Jan Versteegh is de Mol! In de finale, die traditioneel in het Vondelpark – te midden van hordes fans – wordt gepresenteerd, mocht Versteegh het geheim loslaten en bleek ook dat zanger Ruben Hein de winnaar is. Verliezend finalist werd daardoor Olcay Gulsen. Nu alles achter de rug is, moeten alle ‘molloten’ weer een jaar wachten op het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol?.

De laatste Luizenmoeder

Fans van De Luizenmoeder belanden in een zwart gat, want zondagavond was de laatste aflevering van de serie. Zo moeten we tijdelijk afscheid nemen van Juf Ank, Meester Anton, Volkert, Hannah en alle anderen. Voor hoe lang is echter de vraag, want er was al eerder aangekondigd dat er sprake was van een tweede seizoen.

Roest wereldkampioen allround

Op 22-jarige leeftijd is Patrick Roest voor het eerst wereldkampioen geworden op het meest prestigieuze schaatstoernooi: het WK-allround. Door een val van de Noor Sverre Lunde Pedersen en een tegenvallende prestatie van Sven Kramer wist Roest zijn eerste grote titel op zijn palmares te schrijven. Bij de vrouwen ging Nao Kodaira er overtuigend met de wereldtitel vandoor, voor Ireen Wüst en Anouk van der Weijden.

Wat doet PSV dan?

Dat vroegen de spelers zich zelf ook af na de ontluisterende nederlaag in Tilburg tegen Willem II. Het werd maar liefst 5-0, het ergste puntenverlies in meer dan vijftig jaar. Hoewel het gat door de zege van Ajax nog maar zeven punten is, lijkt het nog altijd onwaarschijnlijk dat de titel aan de neus van de Eindhovenaren voorbij gaat.

Lees ook: Koffiepraat #35

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.