Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #35: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

And the Oscar goes to…

The Shape Of Water! De film hoorde al tot de grote favorieten, maar heeft deze status definitief waargemaakt.The Shape Of Water rekende hiermee af met andere kanshebbers als Get Out en Three Billboards. De Academy Award voor de Beste Acteur ging naar Gary Oldman, voor zijn prestaties in de film Darkest Hour. Beste Actrice werd Frances McDormand. Zij speelde in Three Billboards de sterren van de hemel. Bekijk hieronder nog eens de trailer van The Shape Of Water.

FvD-lid Amsterdam treedt terug

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen moet FvD-kandidaat voor de gemeente Amsterdam Yernaz Ramautarsing zich terugtrekken. Aanleiding hiervoor zijn gesprekken die uit een WhatsAppgroep met de naam ‘Polariserende Politici’ werden gelekt door kinderen van de JOVD en de Jonge Democraten. Daarmee blijft de partij van fractievoorzitter Thierry Baudet in de hoek waar de klappen vallen.

Waylon scoort met ‘Outlaw In ‘Em’

We kunnen wel doen alsof het Eurovisie Songfestival ons niet interesseert, maar uiteindelijk praat je er toch over, of je het nu leuk vindt of niet. De Nederlandse inzending Waylon maakte vrijdagavond zijn nieuwe nummer bekend: Outlaw In Em. Over een paar maanden weten we wat Europa ervan vindt, maar in Nederland is het nummer op één binnengekomen op iTunes. Het hele nummer is hieronder te luisteren.

Italiaanse rouw om Astori

Zondagmiddag kwam het tragische nieuws naar buiten dat Fiorentina-aanvoerder Davide Astori onverwacht op 31-jarige leeftijd is overleden. De club uit Florence laat in een statement weten dat “we diep bedroefd zijn dat we moeten mededelen dat Davide zondag plotseling is overleden.” Het is niet bekend of er medische omstandigheden waren. De Italiaans international speelde eerder voor AC Milan (jeugd), Cagliari en AS Roma. Alle duels in de Serie A werden afgelast.

PSV kan titel al ruiken

Nieuw puntenverlies van Ajax zorgt ervoor dat het gat tussen de Amsterdammers en koploper PSV tien punten is geworden, met nog acht duels te spelen. Waar PSV met 3-0 afrekende met FC Utrecht, moest Ajax verstek laten gaan in Arnhem, tegen Vitesse: 3-2. Overigens is Ajax niet de enige ploeg die opnieuw punten morst. Landskampioen Feyenoord verloor met 2-1 van NAC Breda, waardoor zij een achterstand van 26 punten hebben op PSV.

Lees ook: Koffiepraat #33

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: