Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #32: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Achtereekte pakt goud!

De eerste dag van de Olympische Spelen was direct prijs voor de Nederlandse ploeg! Carlijn Achterkeekte verraste vriend en vijand door Olympisch goud te pakken op de 3.000 meter, in een tijd van 3:59:21. Hiermee bleef ze de – ook Nederlandse – nummers twee en drie voor: Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Hiermee was de eerste clean sweep in Pyeongchang een feit.

Drie op een rij voor Kramer

Een ook op dag twee was het prijsschieten voor TeamNL. Sven Kramer leverde een unicum door niet alleen de 5.000 meter op zijn naam te schrijven, maar dit ook voor de derde Spelen op een rij te presteren. Zijn tijd was 6:09:76. Tweede werd de Canadese Ted-Jan Bloemen. Het podium werd voltooid door de Noor Sverre Lunde Pedersen.

Ook prijs voor Knegt

Door het medaillegeweld van Achtereekte en consorten op dag één, zou je bijna vergeten dat Sjinkie Knegt een zilveren plek op de 1.500 meter bij het shorttrack haalde. Hij was in de finale een Koreaans pact helaas niet te machtig, maar wist wel tussen beide heren naar de tweede plek te schaatsen.

Maar drama voor Van der Velden

De Olympische droom voor Niek van der Velden spatte nog voor het begin van zijn rit al uiteen. De 17-jarige snowboarder – één van de vier niet-schaatsers die voor Nederland naar Zuid-Korea reisde – verloor in de voorafgaande training door de wind de controle in de lucht en brak zijn arm bij de val. Zo heeft Niek spijtig genoeg niet van zijn eigen avontuur kunnen genieten.

Er is ook nog carnaval

Ja, er is wel degelijk niet-Olympisch nieuws. Het is onder de rivieren feest, want het is carnaval! Van zondag tot en met dinsdag dondert het, bliksemt het, en regent het meters bier. Zij nemen waarschijnlijk een dag of twee vrij van werk, en zullen anders met een fikse kater achter hun bureau zitten. Tegen hen zeggen we: geef niet op en sleep je er anders doorheen met onze uitbrak-babes!

Lees ook: Koffiepraat #31

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.