Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #34: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Op de valreep medailles

Hoewel de Olympische Spelen dit weekend in blessuretijd verkeerde, kon TeamNL alsnog een paar schitterende medailles bijschrijven. Zo pakte Kjeld Nuis goud op de duizend meter, sleepte Irene Schouten op de massstart een zilveren plek uit het vuur en kreeg Koen Verweij op hetzelfde onderdeel voor de mannen het brons.

Einde Olympische Spelen

En daarmee komt er ook een einde aan de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang. De teller eindigde voor Oranje op twintig medailles, waarvan acht keer goud, zesmaal zilver en vier keer brons. Dat zijn vier plakken minder dan vier jaar geleden in Sochi, maar evenveel gouden plakken als in 2014.

PSV alwéér bijna kampioen

We hebben het al vaak gezegd, maar lijkt er dan nu toch echt op dat PSV de landstitel niet meer kan ontgaan. Zij wonnen de topper tegen Feyenoord met 1-3 in De Kuip, terwijl Ajax voor eigen publiek punten morste tegen ADO Den Haag: 0-0. Daardoor is het gat tussen beide ploegen opnieuw zeven punten. De platte kar staat te trappelen om in Eindhoven te rijden.

Het. Wordt. Koud!

Correctie, dat is het al. Maar als we de weersverwachtingen moeten geloven, zal het de komende tijd ’s nachts -10 graden worden. Een feest voor alle schaatsliefhebbers, maar iedereen die ’s ochtends vroeg op werk moet buffelen, zal het absoluut niet mevallen!

Eerste Nederlandse wielerprijs dit seizoen

En terwijl we hier enkel en alleen aan schaatsen kunnen denken, sleepte Dylan Groenewegen afgelopen zondag de winst tijdens de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in de wacht. De sprinter van Lotto-Jumbo versloeg in de beslissende sprint Arnaud Démare. Daarmee lijkt dit een voorteken voor een mooi seizoen van de 24-jarige Groenewegen, die vorig seizoen de laatste etappe van de Tour de France op de Champs Élysées al won.

Lees ook: Koffiepraat #33

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: