meest-gedronken-bier-wereld

Proost! Dit zijn de 10 populairste bieren ter wereld

Dat wij van een biertje of twee houden is allang geen geheim meer. Er is zelfs een hele website omheen gebouwd. Maar het type bier dat niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld wordt gedronken verschilt per persoon. Er is – mede door alle kleine brouwerijen – een enorm aanbod aan (speciaal)bier, maar toch zijn er een paar grote spelers die de internationale markt van het pils domineren. Global Data bracht in beeld wat de populairste bieren ter wereld zijn en daar is deze top tien uit voortgevloeid.

Populairste bieren ter wereld

10. Coors (26.5 miljoen hectoliter)

coors-populariteit-bier
Bron: Flickr

Is een grote speler in Chicago. Hoewel er de laatste tijd een licht dalende verkoop van Coors is, is het nog altijd waanzinnig populair in de Amerikaanse stad en de rest van de wereld.

9. Corona (28.8 miljoen hectoliter)

Het Mexicaanse biermerk valt wereldwijd behoorlijk in de smaak en het is niet moeilijk te raden waarom. Het is een zomers, fris alternatief voor het normale bier en met een schijfje limoen is het ideaal om op een warme dag te drinken.

8. Yanjing (29.7 miljoen hectoliter)

yanjing-populariteit-bier
Bron: Flickr

Wij dachten dat we in Nederland fors bier drinken, maar in China kunnen ze er écht wat van! Yanjing is één van de meerdere Chinese biermerken die in deze top tien staat. Het wordt gezien als jong en modieus en de kans is dan ook groot dat we er in de toekomst nog veel meer van horen!

7. Harbin (29.9 miljoen hectoliter)

harbin-populariteit-bier
Bron: Flickr

De oudste brouwerij van China kan op dit lijstje natuurlijk niet ontbreken! Het wordt vooral in het noord-oosten van China gedronken, maar tegenwoordig is het in handen van de Belgisch-Braziliaanse brouwerij Anheuser-Busch InBev.

6. Heineken (34.3 miljoen hectoliter)

heineken-tikkie-nicolette-dam

Een lijst van populairste bieren is niet compleet zonder ‘ons’ eigen Heineken. In Nederland is het één van de populairste biermerken en ook de rest van de wereld is al veroverd. Nu ze één van de grote sponsoren van de Formule 1 zijn, zal dat alleen maar beter worden.

5. Skol (35.1 miljoen hectoliter)

Bron: Flickr

Skol is gemaakt door een mix van Britse, Canadese, Zweedse en Belgische brouwerijen. Je zou dus denken dat het in die landen goed in trek is, maar het land wat Skol vooral consumeert is Brazilië. Des te knapper is dat ze in deze top tien te vinden zijn.

4. Bud Light (44.8 miljoen hectoliter)

bud-light-populariteit-bier

Iedereen in Amerika kent Bud Light. Het is op afstand het populairste biermerk van de States en dat zorgt ervoor dat ze automatisch ook internationale erkenning krijgen. Hoewel er een dalend marktaandeel is, zijn ze nog altijd toonaangevend in Amerika.

3. Tsingtao (49 miljoen hectoliter)

Bron: Flickr

Opnieuw een Chinees biermerk wat zich in dit lijstje nestelt. Dit bier wordt vaak geserveerd in hoeveelheden van 640 milliliter met een hoop ijs erbij. Maar het kan nog gekker, want je hebt ook de mogelijkheid om het in een pakje met een rietje te drinken!

2. Budweiser (49.2 miljoen hectoliter)

budweiser-populariteit-bier

Iedereen in de wereld kent Budweiser, daar is geen twijfel over. Toch zijn ze niet de wereldwijde koploper als het om de bierverkoop gaat. De Amerikaanse lager noemt zichzelf ‘King of Beers’, maar heeft duidelijk geen rekening gehouden met de onbetwiste nummer één.

1. Snow (101.2 miljoen hectoliter)

snow-bier-china

Ze produceren meer dan twee keer zoveel als de nummer twee en toch heeft vrijwel niemand in Nederland van ze gehoord! Snow is (verrassing) ook al een Chinees merk. Het krankzinnige succes is Heineken echter niet ontgaan, want zij namen deze zomer een aandeel van 40% in het merk. Misschien maken we sneller dan we denken kennis met Snow in ons eigen land.

Het is inmiddels duidelijk dat bier over de hele wereld geliefd is, maar er zijn zelfs ouderen die zweren dat bier hen helpt om nóg ouder te worden. Zo beweert deze vrouw dat bier en chips haar geheim zijn om honderd jaar te worden. Aan die stelling houden wij ons graag vast.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: