slechtste-sequels-films

Geweldige films die een bizar slechte sequel kregen

Dat Hollywood het niet altijd bij het rechte eind heeft, is een understatement te noemen. Je hebt namelijk succesvolle films, grote flops en ware kaskrakers. Die laatste categorie wordt echter steeds vaker uitgemolken. In sommige gevallen is het een succes, maar vaak krommen je tenen en staan je nekharen recht overeind. Hoewel we er niet graag bij stilstaan, is het wel tijd om een aantal voorbeelden onder elkaar te zetten.

Slechte sequels films

Wall Street: Money never sleeps

‘Greed – for the lack of a better word – is good’. Legendarische woorden van Michael Douglas aka Gordon Gekko. Wall Street liet in optima forma zien hoe het leven van de succesvolle beursbengel in elkaar zat en wat een belangrijke rol geld en materialisme in het leven van de happy few was. De sequel, met meneer Douglas en Shia LaBeouf, sloeg de plank totaal mis. Geen rondwapperend geld, een net-niet liefdesverhaal en een ééndimensionaal verhaal. Dit was er één om snel te vergeten.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Veel fans van Doctor Jones hadden liever gezien dat de ooit zo succesvolle trilogie van Spielberg met rust werd gelaten. Het mocht echter niet zo zijn. The Kingdom of the Crystal Skull was net als de Wall Street-sequel niet goed. Het was leuk om Harrison Ford nog eens als archeoloog aan het werk te zien, maar verder doen we alsof dit drama nooit is gebeurd. Net zoals de scène met de ijskast. Mensen die de film zagen weten wat we bedoelen.

Book of Shadows: Blair Witch 2

Toen The Blair Witch Project in de bioscoop verscheen, was er volop speculatie. ‘Was het echt? Waar is dit gebeurd en hoe heeft dit kunnen gebeuren?’ In de tijden waarin het internet geen centrale rol speelde was er niemand die het antwoord echt wist en des te groter was de hype rondom deze horrorklassieker. Maar zoals we Hollywood kennen, moest er voor de portemonnee een vervolg komen. Die kwam er, maar was helaas slecht. Heel erg slecht zelfs.

Basic Instinct 2

Het meest gepauzeerde moment in de geschiedenis van de film. Je weet heel goed waar we het over hebben. De erotische thriller die Basic Instinct heette was een grote hit. Sharon Stone werd een idool voor veel mannen door de manier waarop ze alle inspecteurs wist in te pakken. Resultaat: een vervolg, veertien jaar na dato. Opnieuw met Sharon Stone, ditmaal zonder kwaliteit. Een rode draad was er niet, er werd enkel nadruk gelegd op mevrouw Stone die niet meer verleidelijk, maar eerder ordinair overkwam. En dat was een grote teleurstelling.

American Psycho 2: All American Girl

Patrick Bateman was een echte psycho- en sociopaat. In het boek van Bret Easton Ellis had hij een nog donkerder profiel dan de vertolking van Christian Bale op het witte doek. Een film over iemand die in de wereld van yuppen en egoïsme volledig zijn gang kan gaan in het moorden voor de lol, werd al snel een moderne klassieker. De sequel, het verhaal over Rachael, die aan de daden van Bateman wist te ontkomen en zijn gedrag overnam, was afschuwelijk. Psychopaten zijn niet besmettelijk en we moeten dus ook niet doen alsof. En over het verhaal zullen we maar zwijgen, want straks krijg je nog de neiging om het te zien.

Independence Day: Resurgence

Het origineel was niet de beste film aller tijden, maar ó wat was die toch heerlijk fout, patriottistisch en over de top. Spijtig genoeg kende dit verhaal in 2016 een vervolg en het was één grote flop. Geen Will Smith, maar Liam Hensworth. Het verhaal: ontzettend cliché. Nieuwe aliens komen naar de aarde om onze planeet te verwoesten? Het zal wel. Tijd om dit verhaal in een diepe, stoffige la te stoppen.

Ach, hoewel deze films bepaald niet goed zijn, is er altijd nog één zender die ze graag uit wil zenden: RTL7. Het aanbod aan films wat zij bieden is niet altijd even goed, maar met deze tips en films komen ze er snel weer bovenop.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: