Ronaldinho-stopt

We gaan hem missen! Ronaldinho stopt officieel met voetbal

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar de Braziliaanse balvirtuoos heeft nu toch echt definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Het is niet lastig om te zeggen wat Ronaldinho tot een geweldige voetballer maakte. Zijn trucjes gepaard met zijn eeuwige plezier in het spel bracht menig voetballiefhebber tot tranen van geluk. De goedlachse Braziliaan deed de meest ervaren verdedigers lijken op kinderen die rechtstreeks uit de F’jes waren gehaald. Ongetwijfeld zullen veel mensen hem kennen van zijn 5 jaar bij FC Barcelona waar hij in zijn laatste seizoen samenspeelde met Lionel Messi, Thierry Henry en Samuel Eto’o. Dat Ronaldinho nog steeds hart voor de club heeft is ook wel duidelijk, hij is namelijk nog steeds actief als ambassadeur. Dit houdt in dat hij nog steeds wel het veld zal betreden in benefietwedstrijden als legende van FC Barcelona en de club zal vertegenwoordigen bij evenementen.

https://www.instagram.com/p/BeBzDOtH5Qc/?taken-by=fcbarcelona

Ronaldinho maakte deel uit van de Braziliaanse gouden generatie met legendes zoals Ronaldo Nazario en Rivaldo, die gezamenlijk dus ook in 2002 de wereldbeker veroverden. De gouden generatie heeft echter vaak kritiek gehad. Ronaldo Nazario werd bijvoorbeeld vaak te dik bevonden ondanks zijn fenomenale voetbalkwaliteiten. Toch waren er ook serieuzere aantijgingen zoals Robinho onlangs. Ronaldinho werd op gegeven moment ook gespot met prostituees en cocaïne. Toch, als we Maradonna hier niet voor veroordelen, dan moeten we dat ook niet doen met de goedlachse Braziliaan. Om toch nog even wat herinneringen terug te halen, hier een video eerbetoon aan de grootste voetbalgoochelaar van onze generatie: Ronaldo de Assís Moreira, beter bekend als Ronaldinho!

Mocht je nou echt niet zonder Ronaldinho in je leven kunnen, dan kan je hem altijd nog halen met FIFA 18 Ultimate Team, waar hij sinds dit jaar te krijgen is als Icon. Wees dan wel bereid om heel veel te spelen of de portemonnee te trekken. De goedkoopste variant is namelijk 1,5 miljoen coins.

Bron beeld: Flickr

Door: Roland Janssen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.