rtl7-films-steven-seagal

Het aanbod aan films op RTL7 moet echt veranderen

Je weet dat je naar RTL7 kijkt, als je een actiefilm voorbij ziet komen en tijdens de reclameblokken de voice-over voor de honderdste keer “Meerrrrrr voor mannen!” hoort grommen. Allemaal prima, niks mis mee, maar er is zo weinig variatie in de films die ze uitzenden! Zo veel blockbusters om uit te kiezen, zo weinig aanbod.

Na het aanschouwen van de zoveelste Steven Seagal-film is het tijd om de balans op te maken en te kijken of dit slechts een onderbuikgevoel is, of de keiharde werkelijkheid.

Aanbod films RTL7

Wie benieuwd is welke films ze regelmatig uitzenden, kan het beste op Filmvandaag kijken. Daar is te zien welke honderd films er voor het laatst zijn uitgezonden. Ook zijn er slechts 23 van de honderd films die op het IMDb een score van 7.0 of hoger hebben (bij het zien van de lijst op 18 juni 2018). Nu is het Internet Movie Database niet heilig, maar het geeft wel een indicatie van het aantal goede films wat men voorgeschoteld krijgt.

Steven Seagal
Is vijf keer te zien in de hierboven genoemde lijst, maar je gevoel zegt altijd dat hij minimaal één keer per week op tv opduikt. Het is heerlijk om te zien als je films wilt kijken waarbij je niet veel hoeft na te denken. De vechtscènes waarbij hij met één klap drie mensen naar de grond krijgt, blijven echter even hilarisch als tenenkrommend.

Bruce Willis
Komt zesmaal hierin voor. Hoewel Bruce altijd voor actie zorgt, laat hij in veel films ook zijn zorgzame kant richting familie zien. Probleem is alleen dat hij goede films als Die Hard afwisselt met veel mindere werken. En ook die zijn hier meer dan eens te zien.

Sylvester Stallone
Ook zes keer vertegenwoordigd. Hij is een paar keer te zien in de Expendables-reeks, maar het vaakst als Rambo. En hoewel je geen seconde verveeld raakt, is het na een paar edities achter elkaar een repeterend verhaal. Een beetje meer variatie op filmgebied bij RTL7 is dus gewenst!

James Bond
“RTL7 is RTL007” is de kreet die je steevast te horen krijgt, waarna alle films – van Dr. No tot Spectre – opnieuw herhaald worden. Het is alweer even geleden dat deze marathon werd vertoond, maar ook een kwestie van tijd, voordat Sean Connery, Roger Moore en Daniel Craig weer op tv verschijnen.

Nieuwe suggesties

Voor de duidelijkheid: dit is niet om de mannenzender van RTL de grond in te boren. Sterker nog: het is juist om het kanaal van wat nieuwe impulsen te voorzien! En omdat Vrijmibro de beroerdste niet is, presenteert het hier direct vijf films die moeiteloos bij RTL7 kunnen worden uitgezonden.

American Psycho
Christian Bale die in een wereld vol egocentrische eenheidsworsten de meest gruwelijke moorden pleegt, is niet alleen vermakelijk om te zien. Het heeft namelijk ook een filosofische ondertoon. De scène met de bijl is de bekendste, maar het moment dat hij met zijn vriendin breekt is even bizar als hilarisch.

Memento
Een misdaadfilm zoals je die nooit eerder zag. Christopher Nolan laat je zien hoe Leonard Shelby (Guy Pearce) de moord op zijn vrouw probeert op te lossen, terwijl hij aan geheugenverlies lijdt. Daarbij wordt het verhaal zowel in chronologische volgorde, als in een omgekeerd tijdsbeeld verteld. Niet alleen een verfrissing van het genre, maar ook superspannend!

Bronson
Je wordt doodgegooid met Stallone, Seagal, Willis en Schwarzenegger, maar Tom Hardy krijg je dan weer niet te zien! Daar moet verandering in komen en dus is het tijd om Bronson uit te zenden. Hoewel we ondertussen aan een enorm scala aan topfilms van hem kunnen kiezen, heeft deze low budget-film iets bijzonders.

Jurassic Park
Film is niet alleen spanning en sensatie, maar ook een hoop entertainment. En wie kan dat beter brengen dan Steven Spielberg met Jurassic Park. De dino’s zijn nog altijd behoorlijk realistisch, je zit grotendeels op het puntje van je stoel en publiekslieveling Jeff Goldblum speelt erin. Wat wil een mens nog meer?

Blade Runner
De cultfilm van regisseur Ridley Scott kreeg aanvankelijk veel kritiek, maar wordt steeds positiever ontvangen. De sci-fi met Harrison Ford en Rutger Hauer kent enkele iconische momenten en het vervolg Blade Runner 2049 is net zo goed.

Oorlogsfilms

Films die over het algemeen ook in trek zijn, zijn die over de Tweede Wereldoorlog. Wellicht dat één van deze tien films ook een welkome toevoeging is!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: