Opleiding-MBO-bierbrouwerij

MBO’ers opgelet: er komt een opleiding tot bierbrouwer!

Iedereen die altijd al heeft gedroomd van een carrière in de alcoholische business en zelfstandig ondernemer wil worden, kan zijn geluk niet op. Voor het eerst wordt namelijk een heuse opleiding tot bierbrouwer geopend in Nederland. Hiervoor moet je naar Schiedam toe, om op MBO-niveau je tot bierbrouwer te laten scholen. Dit wordt gedaan door het MBO en het StiBON en Lentiz, met medewerking van CRAFT en de Nederlandse Brouwers.

Het doel van deze opleiding is om de biercultuur een stimulans te geven. Naast de standaardvakken op het MBO als Nederlands, Engels en rekenen moeten leerlingen ook 600 uur per jaar stagelopen bij bierbrouwerijen over heel Nederland.

Bierbrouwerijen

De komst van een speciale opleiding in Nederland komt niet helemaal als een verrassing. Volgens Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur telt ons land meer dan 500 brouwerijen! Dat aantal is niet zo hoog sinds de middeleeuwen. Die stijging is van de afgelopen decennia. Waar de teller in de jaren ’80 op een kleine twintig stuks stond, steeg dat aantal in 2000 al naar 66. Daarna werd het aantal brouwerijen alleen maar meer. In 2008 werd de grens van 100 overschreden, in 2015 waren het er 387 en nu zijn we dus de 500 gepasseerd.

Leeftijdsgrens

Grote vraag is alleen hoe deze opleiding omgaat met de leeftijdsgrens van de leerlingen. Veel jongens en meiden die hun mavo hebben afgerond zijn vaak nog niet achttien. Tot een paar jaar geleden was dat geen punt, ware het niet dat de leeftijdsgrens om alcohol te nuttigen is verhoogd van zestien naar achttien jaar. Afwachten dus wat de regels rondom dit issue hier worden.

Bron: Biernet

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.