joaquin-phoenix-joker-foto

Regisseur Todd Phillips toont eerste beeld Joaquin Phoenix als Joker

Als er één filmkarakter is waar het krioelt van de geruchten, dan is het wel bij Batman’s Joker. Menig acteur doet een spreekwoordelijke moord voor deze rol en Joaquin Phoenix is de nieuwste man die er zijn signatuur aan mag geven. In een ‘stand alone-film’ over de Joker (van Todd Phillips en Martin Scorsese) is de Gladiator en Her-acteur gecast en nu zijn de eerste beelden van hem naar buiten gebracht. Regisseur Phillips plaatste op zijn persoonlijke Instagram-pagina een foto, waarin Phoenix de gedaante van het populaire personage aanneemt.

Tekst gaat onder de foto verder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Arthur.

Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) op

Joaquin Phoenix als Joker

Wat direct opvalt is dat Joaquin Phoenix nog niet de kenmerkende clowns make-up en littekens heeft. Het enige wat hem daadwerkelijk anders dan normaal maakt is zijn haarstijl. Wat Todd Phillips hier naar alle waarschijnlijkheid mee wil bereiken, is dat we de Joker als personage zien, voordat hij als de Batman bad guy door het leven gaat.

Het tweede opvallende kenmerk is dat ’s werelds bekendste clown een naam heeft: Arthur. Nooit eerder heeft de Joker in de filmgeschiedenis een eigen naam gehad. Bij Christopher Nolan’s The Dark Knight had hij zelfs geen achtergrondverhaal, waardoor er volop werd gespeculeerd over een man die getraumatiseerd uit het oorlogsveld kwam en de maatschappij wilde ontwrichten.

Het was al langer bekend dat Todd Phillips een prequel over zijn leven wilde maken. Zo kondigde hij eerder aan dat deze film over een man gaat die steeds meer buiten de maatschappij valt. Met andere woorden: een leven van een persoon, voordat hij op het slechte pad raakt.

Het is nog niet definitief bekend wanneer we Joaquin Phoenix als Joker gaan zien, maar als richtlijn staat 4 oktober 2019 in de agenda.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: