Bier-millennials

Slaan millennials het bier over? Andere ‘middelen’ krijgen de voorkeur

Slecht nieuws voor alle mannen die zich wel eens aan een biertje vergrijpen. De gouden rakker blijkt onder de jongeren een steeds minder populaire drank te zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat de verkoop van bier in de Verenigde Staten met één procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Wie hiervoor de boosdoener zijn? Millennials. Je weet wel, die mensen die in de 80’s en 90’s zijn geboren en bekend staan om hun politieke correctheid en zijn opgegroeid met alle moderne technologie. Zijn hebben liever wijn, sterkedrank en drugs als marijuana.

Groei in Nederland

De daling in Amerika is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want in Nederland vloeit (gelukkig) het bier als nooit tevoren. Hier kennen we een flinke stijging in het afgelopen halfjaar. Vooral alcoholvrij bier en speciaalbier slaan in Nederland enorm aan. Hier hoeven we ons dus geen zorgen te maken dat het pils uit de gratie raakt.

Geen vrijmibo meer?

Betekent deze ontwikkeling dat er in de toekomst geen vrijmibo meer is? Wat gaan we dan doen, stoned als een garnaal worden met kilo’s marijuana? Het is te hopen dat het niet de toekomst is. Geef ons maar een biertje of iets anders met alcohol erin en de vrijdag kan dan blijven zoals het nu is.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

3 comments

Comments are closed.