Binnen een uur in drie landen bier drinken? Deze Britten doen het!

De grootste prestatie van 2017? Daarover valt te twisten, maar deze drie jongens doen op deze manier wel een serieuze poging! Calum Foskett (27), Jed Gibbs (27) en Joe Oliver (29) zijn erin geslaagd om in een tijdsbestek van één uur in drie verschillende landen een biertje te drinken. En dan hebben we het hier niet over het drielandenpunt, maar over het altijd tropische Zuid-Amerika. De drie bazen waren op reis door het cultureel gewaardeerde werelddeel en besloten om het ultieme huzarenstukje uit te voeren.

Calum, Jed en Joe hielden de camera in de aanslag en rezen door Peru, Brazilië en Colombia om in elk land een ijskoud pilsje weg te werken. En met succes. Ze waanden zich tweemaal een weg door het Amazonegebied, staken rivieren in gammele bootjes over en trokken met motoren over de meest vieze zandweggetjes. Het eerste biertje werd na 29 minuten in Peru overgeslagen, na 41 minuten herhaalden ze dit in Brazilië en vier minuten voor het verstrijken van het uur slaagde het drietal erin om ook in Colombia een gele rakker aan hun lippen te zetten.

Twee regels

“Het begon als een grap in een bar en toen we realiseerden dat niemand dit ooit had gedaan. Toen kregen we problemen met onze vlucht en bleven we er nog een extra week”, aldus Jed Gibbs. “Terwijl we keken hoe we het beste onze tijd konden besteden en we naar een kaart keken, zagen we dat het mogelijk was alledrie de landen binnen een uur te bezoeken.”

“We wilden het extra moeilijk maken door twee regels toe te voegen. We moesten eindigen waar we begonnen en het zo een volledige ronde te maken en het bier moet uitgeserveerd worden, in plaats van dat we in een winkel kochten.” […] “Het was best pittig en op sommige punten dacht ik dat we het niet gingen redden. Alsof je middenin The Crystal Maze zat.”

 

Jed voegt toe: “Van Peru naar Brazilië hadden we een lek in onze boot, maar gelukkig bleven we boven water. Hoewel het er als een leuke trip uitzag, was het behoorlijk vermoeiend. De rest van de dag spendeerden we dan ook in onze hangmatten.

Of de drie mannen de eersten zijn die deze opmerkelijke poging met succes hebben ondernomen is niet duidelijk. Lokale inwoners zeggen wel dat het voor het eerst is dat ze dit hebben gezien.

Bron: The Sun

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.