nike-adidas-wk-commercial

Nieuwe WK-commercials adidas en Nike doen oude tijden herleven!

Het is nog maar negen dagen totdat het WK voetbal in Rusland begint en dus draaien de marketingmachines van alle grote bedrijven op volle toeren. Zo ook bij alle schoenen- en kledingmerken, want zowel Nike als adidas hebben hun gebruikelijke commercial uitgebracht, waarin alle potentiële WK-sterren acte de présence geven.

Bij adidas hebben ze een groot blik aan topspelers opengetrokken, want onder andere Gabriel Jesus, Delle Alli, David De Gea, Mohammed Salah, Mesut Özil, Paul Pogba, David Beckham en Lionel Messi laten hun gezicht hier zien. De boodschap: creativiteit is het antwoord op alles.

Ook bij Nike hebben ze bepaald niet stilgezeten, maar daar hebben ze de volledige Seleção opgetrommeld om promotie te maken voor het legendarische vinkje. Of ze beseffen dat het WK vier jaar geleden in Brazilië werd georganiseerd (en niet dit jaar) vragen wij ons echter af. En is dat nou Ajax-spits David Neres die we aan de tafelvoetbaltafel zien?

https://www.youtube.com/watch?v=Vm-avsAjrIo

WK commercial Nike

Hoewel deze spotjes er hartstikke gelikt uitzien en op veel positieve reacties kunnen rekenen, zullen ze nooit kunnen tippen aan deze reclame van Nike. In aanloop naar het wereldkampioenschap in 2010 in Zuid-Afrika brachten zij een drie minuten durende video uit, waarin Didier Drogba, Fabio Cannavaro, Ronaldinho, Wayne Rooney, Franck Ribery en Cristiano Ronaldo de hoofdrol opeisen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Kobe Bryant en Roger Federer die en passant hun gezicht laten zien.

Spijtig genoeg is Oranje er ditmaal niet bij. Wij hebben het moeten doen met enkele oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Mochten we ooit nog mee willen doen om de prijzen, dan moeten we ons vizier op het dartboard richten, want zowel Michael van Gerwen als Wout Weghorst kunnen meer dan aardig een paar pijlen gooien.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: