michael-gerwen-tips-bullseye

Dartkoning Michael van Gerwen geeft Oranje tips voor perfecte bull’s eye

Michael van Gerwen is fan van het Nederlands Elftal en Oranje is op zijn beurt weer gek van Van Gerwen (net zoals de rest van ons land). De ultieme dartskoning bracht onlangs een bezoekje aan de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Niet om ze op tactisch vlak bruikbare tips te geven, maar om met een echte dartsclinic de druk van de ketel te halen.

Bull’s eye

“En als je nou de master bent, gewoon dubbele bull, dan kun je gewoon naar bed”. En Ryan Babel heeft na die opmerking van Van Gerwen slechts één pijl nodig om dat te realiseren. Het is de inleiding van een fantastische video, waarin alle Oranje-spelers zichzelf helemaal verliezen in het spelletje wat darts heet.  Die video is hieronder te zien.

Als we tweevoudig wereldkampioen Van Gerwen moeten geloven, zit er wel degelijk een groot talent in de selectie van het Nederlands Elftal: Wout Weghorst. “Jaja, Woutje Weghorst, die kan aardig gooien, jazeker! Eerste legje verloor ik”, aldus Michael van Gerwen. Daarmee laat Wout Weghorst zien zeker niet onaardig te zijn, want er zijn slechts een handjevol mensen die hem dat na kunnen doen.

Robin van Persie

Feyenoorder Robin van Persie zal in dat geval stevig balen dat hij niet door Ronald Koeman is opgeroepen voor Oranje. Nederlands topscorer aller tijden verscheen een kleine anderhalve week geleden in het publiek van de Premier League of Darts, gehuld in een dartsshirt en een neppilon op zijn hoofd. Het interview wat RvP daarna voor de camera van RTL7 gaf is hier te zien.

Lees ook: Brengt dit shirt ons naar het EK in 2020?

Volgens Raymond van Barneveld zijn er veel meer voetballers die helemaal gek zijn van darten. “De jongens van De Boer zijn ook waanzinnig goede darters, daar heb ik veel contact mee. Maar ook Klaas-Jan Huntelaar vindt het leuk en Donny van de Beek, Lex Immers en Tom Beugelsdijk. Heel veel voetballers hebben wel iets met darts.”

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: