Game-thrones-doden-seizoen-8

Wie gaan er dood in Game of Thrones seizoen 8? Dit algoritme weet het!

Het is de brandende vraag die bij iedere fan van Game of Thrones eens in de zoveel tijd op komt borrelen: welke personages gaan er volgend seizoen dood en worden op de meest verschrikkelijke en brute manieren uit het verhaal van schrijver George R.R. Martin geweerd? Vroeger – in de goeie ouwe tijd dat we GoT nog als ‘gewoon een vette serie’ beschouwden – hadden we het geduld om te wachten totdat de aflevering zelf het antwoord bracht. Nu is de hype rondom Jon Snow en co. echter zo groot dat het internet bol staat van alle speculaties en complottheorieën. Dit algoritme lijkt echter alle potentiële slachtoffers in het achtste en laatste seizoen correct te voorspellen.

Doden ‘Game of Thrones’ seizoen 8

Data-analist Taylor Larkin heeft een algoritme op poten gezet, waarbij we in percentages te zien krijgen hoe groot de kans is dat persoon x het leven in Game of Thrones laat. En laten we eerlijk zijn, bij vrijwel iedereen is die kans onnatuurlijk hoog. Het is dan ook niet voor niets dat we het nu over één van bloederigste series ooit hebben. Niemand wordt gespaard en je kunt je binding met je favoriete karakter zomaar kwijt zijn.

Larkin heeft zijn berekeningen gebaseerd op factoren als geslacht, leeftijd, etniciteit en leefomgeving, al komt er (uiteraard) volgens hem heel wat meer bij kijken. “De taak om daadwerkelijk te voorspellen wie in de serie zal sterven, is buitengewoon complex en vereist meer dan alleen beschrijvende informatie.” De conclusie is dat je een levensgroot probleem hebt als je man, blank en oud bent en ook nog eens in het noorden leeft. Zijn precieze berekeningen zijn hier te bekijken.

Dit zijn de personages die de grootste kans maken om de serie niet levend te beëindigen:

  • Daenerys Targaryen – 83.77%
  • Jaime Lannister – 72.91%
  • Tyrion Lannister – 70.76%
  • Bran Stark – 66.02%
  • Cersei Lannister – 60.39%
  • Jon Snow – 58.99%
  • Euron Greyjoy – 54.95%
  • Sansa Stark – 50.28%
  • Arya Stark – 49.04%
  • Gendry – 39.87%

Taylor Larkin is bij lange na niet de eerste persoon die er een wetenschap van heeft gemaakt om de sterfgevallen in Game of Thrones seizoen 8 uit te vogelen. De Hongaar Milan Janosov ging hem vorig jaar al voor en kwam tot een net iets andere uitkomst. Bekijk hier om zijn berekeningen te bekijken.

Releasedatum ‘GoT’

In 2019 gaat het achtste en laatste seizoen van GoT in première. Tot die tijd kun je in alle rust de 67 vorige afleveringen aanschouwen, zoals dat ooit in een marathon-variant in deze Londense bioscoop gebeurde.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: