Game-of-Thrones-doden-seizoen-8

Wetenschap: de doden van Game of Thrones in seizoen acht

Je moet de afgelopen maanden haast onder een steen hebben gelegen om niet te weten dat het zevende seizoen van Game of Thrones aan de wereld is getoond. Van tevoren werd al stukje bij beetje informatie gelekt en iedere nieuwe (en extra lange!) aflevering zorgde voor een storm aan opwinding en speculaties. Zo ook het laatste deel van het zevende seizoen. Een passend slot (te zien bij Pathé) van een geweldige serie.

De vraag is alleen: welke personages zullen in seizoen acht de dood vinden? Het is niet voor niets dat Game of Thrones bekend staat als een serie waarbij ze niet schromen om de favoriete personages eruit te schrijven. De Hongaarse wetenschapper Milan Janosov maakte er een studie van en kwam met deze uitgebreide vondsten.

Algoritme

Via een zelf ontwikkeld algoritme ging Janosov eerst achterhalen bij wie de banden het sterkst waren, om vervolgens te berekenen bij wie de kans het grootst was dat ze dood zouden gaan. Volgens Janosov is de kans dat hij het bij het rechte eind heeft maar liefst 72,3%!

Janosov keek meer dan 200 scenes van de populaire HBO-serie om alle sociale contacten en verschillende relaties van iedereen in kaart te brengen. Hoe vaker iemand met een ander in beeld kwam, hoe sterker de connectie. Uiteindelijk kwam de Hongaar op 400 karakters en 3000 relaties. Om daar meer structuur in te krijgen, werd dit aantal teruggebracht naar de 94 belangrijksten. Daar kwam deze meesterlijke kaart uit.

(Let op: van de mensen die hierin te zien zijn is al meer dan tweederde overleden.)

Game-of-thrones-seizoen-8-doden
Bron: Milan Janosov

Wie gaan er (waarschijnlijk) dood?

Allemaal leuk en aardig, maar wie piepen er nou in het achtste en laatste seizoen tussenuit? Wat zijn de berekeningen van Milan Janosov? Met alle ingewikkelde formules zullen we je niet vermoeien, maar dit zijn in elk geval de tien mensen die bij Game of Thrones het meest voor hun leven moeten vrezen:

  1. Tyene (95% kans)
  2. Daenerys Targaryen (91% kans)
  3. Grey Worm (90% kans)
  4. Robin Arryn (90% kans)
  5. Podrick (88% kans)
  6. Edmure Tully (88% kans)
  7. Greatjon Umber (88% kans)
  8. Jaqen (87% kans)
  9. Bronn (85% kans)
  10. Arya Stark (85% kans)

Bron: CNS

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

3 comments

Comments are closed.