drankspellen-mario-kart

Dit zijn de leukste video games voor drankspellen met je maten!

Drinkers en gamers, verenigt u! De werkweek is voorbij en dus is het tijd om je vrienden bij elkaar te rapen en er een legendarisch weekend van te maken. De beste manier om dit te doen is om al vroeg te beginnen met de vetste drankspellen. Sommigen zweren bij kaart- en bordspellen, maar Vrijmibro focust zich nu op games. Niks is namelijk zo leuk als iemand inmaken met Mario Kart, terwijl de ander diep in het glaasje moet kijken.

Om jullie een goed aanbod te geven van de beste games voor drankspellen, reiken wij jou zes voorbeelden aan van spellen waarmee jij met jouw vrienden flink wat borrels moet nuttigen.

FIFA

Een game die vrijwel perfect is om in een drankspel te veranderen. Speel tegen elkaar of organiseer een toernooi met je vrienden, want jij jaagt er veel borrels doorheen. Kies je ervoor om het simpel te houden en enkel slokjes te nemen bij doelpunten en winst of verlies, of maak je het écht ingewikkeld? Je kunt het namelijk zo moeilijk maken als je zelf wilt. Lees bijvoorbeeld hoe het ideale drankspel met FIFA eruitziet, want dat is enkel voor de echte pro’s!

beste-drankspellen-fifa

Fortnite

Het is op afstand de populairste game van het moment en dat schreeuwt om een Fortnite-drankspel met waanzinnige regels. Zo zijn er hele pamfletten opgesteld, waarbij je bij vrijwel iedere manier om te doden (of als je wordt gedood) moet drinken. Maar het is nog veel leuker om als overwinnaar uit de strijd te komen en jouw vrienden te trakteren op het legen van hun biertje!

fortnite-drankspel-video-game

GTA V

Niet alleen het spel met de meeste opbrengsten ooit, maar ook een game waarmee je flink kunt variëren qua drankspellen. De bekendste is een manier waarop je zoveel mogelijk sterren moet verzamelen, zonder dood te gaan. Het is de leukste manier om voor chaos te zorgen en om je vrienden met de zelfbedachte regels voor het drankspel te zien zwoegen.

beste-games-drankspellen-gtav

Rocket League

Het spel is al even vreemd als grappig, maar Rocket League is als drankspel helemaal fantastisch. Je hoeft slechts een paar regels op te stellen. Neem een slok wanneer je een kans mist en drink je glas leeg wanneer je het potje verliest. Bij een doelpunt of winst geldt uiteraard het omgekeerde.

rocket-league-drankspel

Dark Souls

Zoals bij elke RPG-game zijn de regels voor Dark Souls heel simpel. Neem een slok als je doodgaat, twee als je van de eindbaas verliest en een slok voor je vrienden als je wint. Wat Dark Souls net iets beter maakt dan de rest, zijn de gave graphics en de vele manieren om van regels te veranderen. Tel je het aantal verzamelde ‘souls’ mee, of verzin je straffen voor als het bij iedereen misgaat? De keus is aan jou.

dark-souls-drankspel-regels

Mario Kart

Een lijst van beste games voor drankspellen zónder Mario Kart? Dat kan natuurlijk niet! Het racespel wordt onder studenten in één adem genoemd met bier, dus moeten we deze gewoon toevoegen. De meest voorkomende variant is er één waarbij je in een race je biertje moet drinken als je stilstaat en alsnog moet proberen te winnen. Maar er zijn natuurlijk oneindig veel varianten met verschillende regels. Kies degene waarmee je het meeste plezier hebt, of waarmee je veel drankjes achterover slaat.

drankspellen-mario-kart

Natuurlijk hoef je niet per se met vrienden te gamen voor een leuk drankspel. Je kunt er ook voor kiezen om tv te kijken en op basis daarvan regels samen te stellen. Zo had Vrijmibro tijdens het WK Voetbal een waslijst aan regels tijdens wedstrijden. Pas jouw regels hierop aan, of maak er een aantal originele aanpassingen op. Hoe dan ook wensen wij jullie met deze games en spellen een briljant weekend!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: