valentijnsfilms-alleen-kijken

Wéér geen valentijn? Dan ben je vanavond zoet met deze films!

Maat één kan deze donderdag niet uit omdat hij een chick heeft, en maat twee heeft geen zin en is ‘moe’. Dat wordt een avondje thuis spenderen. Op Valentijnsdag. Maar eigenlijk… who the fuck cares? Een Netflix & Chill met je rechterhand is ook een prima plan. Vrijmibro geeft je acht films om de avond mee door te komen.

1. ‘Get Out’ (2017)

De perfecte film om ervoor te zorgen dat je nóg sceptischer tegen vrouwen aankijkt. Get Out’s hoofdpersonage wordt halsoverkop verliefd, en besluit een weekendje weg te gaan om de ouders van zijn nieuwe vriendin te ontmoeten. Als we zeggen ‘hij valt niet in de smaak’ dan is dat op z’n minst zwak uitgedrukt.

2. ‘Jaws’ (1975)

Een klassieker die je gezien moét hebben. Niet zozeer fapwaardig, afgezien van wat strandshots met vakantiegangers. Maar de bekende soundtrack en de oneliner ‘We’re going to need a bigger boat’ maakt deze film het bekijken zeker waard.

3. ‘Basic Instinct’ (1992)

Een erotische thriller met misschien wel de bekendste verhoorscene aller tijden (ja, we bedoelen die in de witte jurk, zonder slip). We willen regisseur van Nederlandse bodem, Paul Verhoeven, graag bedanken voor het casten van Sharon Stone als Catherine Tramell. De rol is haar letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven.

4. ‘Star Wars: Return of the Jedi’ (1983)

Princess Leia in de gouden bikini. Need we say more?

5. ‘American Beauty’ (1999)

Het onderwerp ‘midlife crisis’ in combinatie met comedy is geen nieuw concept. Maar zet de nu beruchte, onvrijwillige celibaat Kevin Spacey in de hoofdrol, en de comedy is niet langer zomaar een comedy. American Beauty wisselt continu tussen licht en donker van toon en wij vinden het heerlijk.

6. ‘Showgirls’ (1995)

Het is officieel geen porno, maar luister even naar het plot: een meisje van het platteland vertrekt naar de grote stad om danseres te worden, maar eindigt in een stripclub. Sounds familiar?

7. ‘It’ (2017)

Wees lekker rebels en ga voor het compleet tegenovergestelde van romantiek: horror. En wie doet dit genre beter dan Stephen King? Deze verfilming (en remake van de miniserie uit 1990) leidt je gegarandeerd van al dat romantische geneuzel af.

8. ‘Dead Poets Society’ (1989)

Een klassieke feel-good film met de legendarische Robin Williams. En met nog meer memorabele quotes en levenslessen. “Captain, my captain.”

Geschreven door: Anouk Bowman

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: