game-thrones-dode-personages

Waarom gaat iedereen in ‘Game of Thrones’ toch dood?!

Er zijn twee zekerheden in het leven: je betaalt belasting en iedereen in Game of Thrones gaat dood. Want als er één serie/boekenreeks bekend staat om het afslachten van haar eigen personages, is het deze wel. Maar waarom toch? Waarom is het toch zo dat eens in de drie afleveringen, onze nieuwe favoriete persoon hardhandig de serie moet verlaten?

George R.R. Martin

George R.R. Martin – geestelijk vader van Game of Thrones – heeft hier eindelijk een boekje over opengedaan. In een interview met PBS laat hij zijn licht schijnen over hetgeen waar veel fans keer op keer gek van worden. En wat blijkt? Er is maar één iemand die we hiervoor de schuld kunnen geven, namelijk J.R.R. Tolkien. Inderdaad, de auteur van The Lord of the Rings. Voor Martin was deze reeks een ware eye-opener, want het liet hem zien dat hoofdpersonen (of geliefde personages) niet altijd hoeven te blijven leven.

Lees ook: Game of Thrones-makers komen met unieke Star Wars-trilogie!

“Tegen de tijd dat ik bij de Mines of Moria kwam, besloot ik dat dit het beste boek was dat ik ooit had gelezen”, aldus Martin. “En toen ging Gandalf opeens dood! Je hebt geen idee wat voor impact dat op mijn dertienjarige ik had. Je kunt Gandalf niet vermoorden! Ik bedoel, Conan The Barbarian ging ook niet in zijn boeken dood, weet je. J.R.R. Tolkien brak die regel en ik ben hem er voor altijd dankbaar voor.”

Volgens George Martin gaat het namelijk niet alleen om het shockeffect, maar ook om het vervolg van het verhaal. “Omdat je Gandalf vermoordt, is de spanning van alles wat daarop volgt duizendmaal groter, want iedereen kan nu het loodje leggen. Dat heeft uiteraard een diepgaand effect gehad op mijn eigen bereidheid om in één klap personages van Game of Thrones om te brengen.”

Bekijk hieronder het volledige interview.

Doden ‘Game of Thrones’

Het is voor fans de dagen aftellen voordat het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones van start gaat. Dan komen we er niet alleen achter hoe het verhaal zal eindigen, maar ook wie – met de finish in zicht – het einde niet zullen overleven. Er zijn volop speculaties hierover en er zijn zelfs complete studies op losgelaten! Op basis van ingewikkelde formules en algoritmes kom jij er dus achter wie de grootste kans van overleven heeft en wie niet.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: