prijs-bier-wk-voetbal-rusland

Prijs bier tijdens WK voetbal in Rusland véél goedkoper dan normaal

We hebben als Nederlanders weliswaar geen reden om de komende maand in Rusland voor het WK voetbal te verblijven, maar de supporters die wel naar het grootste land ter wereld reizen, zullen versteld zijn van de bierprijzen. Wie een tripje naar Moskou (of een andere Russische stad) boekt, hoeft vrijwel niks te betalen voor eten en drinken.

Bierprijzen WK Rusland

Op The Daily Mail is te lezen dat er onderzoek is gedaan naar de koers van de munteenheid in Rusland (de roebel) en de prijs voor producten als bier, wijn en een Big Mac. Wat blijkt? De roebel is zo goedkoop dat het bier voor ons westerlingen spotgoedkoop is! Je betaalt twee keer zo weinig in vergelijking met het WK in Brazilië en het EK in Frankrijk.

Lees ook: dit elftal geflopte talenten kon ook op het WK zijn

Zo kost een glas bier in Rusland omgerekend 2,17 euro, een colaatje 72 cent en een kopje koffie is 1,86 euro. Vrijwel niks dus! Zelfs de prijzen in Nederland zijn een behoorlijk stuk duurder. Je kunt dus rustig zeggen dat fans meer dan genoeg te besteden hebben.

Ter vergelijking: in Nederland moet je iets meer betalen op een terrasje. Het goedkoopst ben je in Almere uit (2,28 euro), terwijl je in Amsterdam het meeste geld neerlegt (2,68 euro).

Start WK Voetbal

Donderdag start het WK voetbal al om vijf uur ’s middags. Dan speelt gastland Rusland tegen Saoedi-Arabië om de eerste drie punten. De andere opponenten in de poule zijn Uruguay en Egypte. Om ervoor te zorgen dat je jouw WK poule goed hebt ingevuld, is het tijd om onze gouden tips voor een perfecte poule te lezen. Win gegarandeerd van jouw vrienden en eis de spreekwoordelijke eer op!

Bron beeld: Julia Nastogadka

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: