game-thrones-star-wars-trliogie

‘Game of Thrones’-makers schrijven nieuwe trilogie ‘Star Wars’

Star Wars-fans kunnen hun geluk niet op, want na de uiterst succesvolle trilogie van The Force Awakens, Rogue One en The Last Jedi komt er een gloednieuwe trilogie van de populaire franchise aan. Schrijvers David Benioff en D.B. Weiss slaan de handen ineen om the force in een compleet nieuw jasje te steken. En wie het cv van de twee ziet heeft torenhoge verwachtingen, want het duo schrijven mee aan één van de beste series aller tijden: Game of Thrones!

De nieuwe reeks zal volledig los staan van de huidige Skywalker-saga, die in 1977 begon met A New Hope en volgend jaar haar laatste deel krijgt met het nog titelloze Episode IX. Ook zal het weinig gelijkenissen kennen met de nieuwe driedelige reeks, die regisseur Rian Johnson voor zijn rekening gaat nemen. Wanneer de reeks van Johnson op het witte doek verschijnt is overigens nog niet bekend.

“Een beetje bang”

Kathleen Kennedy van Lucasfilm heeft alle vertrouwen in Benioff en Weiss, die eerder aantoonden over een grenzeloze fantasie te beschikken en dat tot in de kleinste details uit te kunnen werken. “David en Dan zijn een van de beste verhalenvertellers van onze tijd.” Zelf reageert het duo als volgt. “We voelen ons vereerd, zijn een beetje bang voor de enorme verantwoordelijkheid en hebben ontzettend veel zin om aan het werk te gaan na het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones.”

Alle GoT en Star Wars-fans kunnen dus met smacht uitkijken naar een nieuwe reeks, die ook nog eens door twee van de beste schrijvers van dit moment worden bedacht. Hoewel we nog even moeten wachten op het eindresultaat – het nieuws is immers net naar buiten gebracht, rustig aan! – is er wel iets anders moois om naar uit te kijken: de trailer van Solo: A Star Wars Story! Daarin wordt teruggeblikt naar de roots van het geliefde karakter Han Solo. Die film verschijnt al over een paar maanden in de bioscoop, namelijk 28 mei (Memorial Day).

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

2 comments

Comments are closed.