usain-bolt-training-borussia-dortmund

Beelden: Usain Bolt traint mee met Borussia Dortmund

Usain Bolt is officieel in een voetbalshirt te bewonderen. De 31-jarige Jamaicaanse atleet staat in de sportwereld bekend als een levende legende door meerdere Olympische titels te veroveren en meerdere wereldrecords te verbreken. Nu heeft Lightning Bolt zijn hardloopschoenen verruilt voor andere kicksen. In het shirt van het Duitse Borussia Dortmund traint Bolt vandaag mee met zijn nieuwe ploeggenoten. Hoewel het om een marketingstunt lijkt te gaan (Puma is de sponsor van zowel Bolt als van Die Borussen) is het voor de fans niet minder leuk om mee te maken. Voor de openbare trainig kwamen dan ook legio fans om een glimp van de achtvoudig Olympisch kampioen.

Twitter Borussia Dortmund

Via Twitter houdt de Duitse club ons meer dan behoorlijk op de hoogte.

Manchester United

Dat Bolt de sintelbaan (tijdelijk) inruilt voor het voetbalveld komt niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel. In eerdere interviews liet hij al doorschemeren dat een carrière als topvoetballer hem erg aanlokkelijk lijkt. De club bij wie hij dit het liefst zou doen is echter niet Dortmund, maar Manchester United. Dat is er nooit van gekomen, al was trainer José Mourinho wel complimenteus over Bolts kwaliteiten, toen hij aan een benefietduel deelnam. “Als ik naar hem luister als hij over voetbal spreekt dan dacht ik meer dat het iets om te lachen was, als een droom van een kind, maar nu denk ik dat helemaal niet meer. Misschien heeft het voetbal wel een talent verloren aan de atletiek”, aldus de Portugese oefenmeester.

Of Bolt ook in de Bundesliga op speelminuten kan rekenen is niet duidelijk. Wel is het een spektakel van jewelste om dit fenomeen in een voetbalshirt te aanschouwen. En anders blijven we op de velden genieten van Messi en Ronaldo.

Bron beeld: Facebookpagina Borussia Dortmund

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.