werk-slapen-vermoeid

Tussentijdse powernaps zijn een must op werk, volgens deze onderzoeker

Wie meer dan eens een avondje, of zelfs de hele nacht, zwoegt om dat ene rapport op tijd op werk in te leveren, weet dat ze de dag(en) erna niet vooruit te branden zijn. De man met de hamer komt langs en dat maakt dat je de rest van je werkweek een stuk minder presteert. Dat gaat niet alleen ten koste van jouw prestaties, maar ook het bedrijf lijdt eronder. Een bestuurder van het ‘Center for Human Sleep Science’, Matthew Walker, heeft er genoeg van en pleit voor tussentijdse powernaps.

Slapen op werk

Matthew vindt dat er een regel moet zijn die het werknemers mogelijk moet maken om altijd uitgerust op de werkvloer te verschijnen. Het is volgens hem immers ook raar om mensen die onder invloed zijn toe te laten. De manier waarop dit moet gebeuren laat hij in het midden, maar enkele suggesties zijn om later te beginnen (waardoor je langer kunt slapen), eerder te vertrekken om ook vroeger naar bed te gaan of zelfs een uurtje in een aparte ruimte te liggen. Matthew stelt namelijk dat het oneindig veel belangrijker is om korter en productiever te werken, dan lang te buffelen en er ongemerkt de kantjes vanaf te lopen. Want, zo zegt hij zelf: “every key facet required for business success will fail when sleep becomes short within an organisation.”

Gevolgen weinig slaap

De laatste maanden komen er veelvuldig onderzoeken naar buiten die aantonen wat een gebrek aan slaap met een mens doet. De belangrijkste conclusies zijn dat mensen op korte termijn last krijgen van stress en een verstoord bioritme en dat je over een langere periode last kunt krijgen van diabetes type 2 en hart- en vaatziektes. Zorg er dus voor dat je elke nacht zeven à acht uur slaap pakt, om zo elke dag fris en fruitig achter je bureau te starten en je gereed te maken voor de vrijdagmiddagborrel.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

4 comments

Comments are closed.