rick-roll-asmr

Deze ASMR-‘Rick Roll’ had maar liefst acht maanden voorbereiding!

Vrijwel iedereen is bekend met het internetfenomeen ‘Rick Rolling’ of ‘gerickrolled’ worden. Je ziet op YouTube een filmpje staan wat te mooi is om waar te zijn, klikt erop en ziet vervolgens de clip van Rick Astley’s ‘Never Gonna Give You Up’. Sindsdien heeft deze meme door de jaren heen een legendarische status gekregen en wordt ‘ie nog nauwelijks gebruikt. Deze dame, die ASMR-video’s maakt, heeft het echter op grandioze wijze nieuw leven ingeblazen.

Wat is ASMR?

Laten we eerst uitleggen wat ASMR precies is, want niet iedereen is met deze term bekend. ASMR staat voor ‘Autonomous Sensory Meridian Response’ en staat voor een tintelend gevoel dat je krijgt bij lichte aanrakingen, bijvoorbeeld als iemand over je rug of arm wrijft of met je haar speelt (bron: bedrock). De manier waarop het gros van de mensen het kent, is door middel van ASMR-video’s, waarbij mensen in een microfoon fluisteren en jou door bepaalde klanken tintelingen geven. Iets waar veel naar wordt geluisterd, want het blijkt voor velen een hulpmiddel te zijn om in slaap te vallen.

Lees ook: het effect van powernaps tijdens het werk

Hieronder is een voorbeeld van een ASMR-video te zien/te luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=CTH_cEmp6Kw

Rick Roll

Het YouTube-kanaal Gibi ASMR heeft de werelden van ASMR en Rick Rolling bij elkaar gebracht. In een tijdsbestek van acht maanden heeft Gibi in haar video’s stiekem woorden en zinnen van het nummer van Rick Astley verwerkt. En dat allemaal in aanloop naar het bereiken van één miljoen abonnees! Dan moet je niet alleen de woorden van ‘Never Gonna Give You Up’ in je video’s verstoppen, maar ook ervan uitgaan dat zoveel mensen jouw ASMR-filmpjes bekijken. Het eindresultaat is in elk geval fantastisch en de moeite waard om te bekijken!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: