hotel-belangrijkste-criteria

Dit vinden reizigers het belangrijkst in een perfecte hotelkamer

Wie weleens op vakantie is geweest heeft zo zijn eigen wensenlijstje als het op een goed hotel aankomt: vriendelijk personeel, enigszins normale hygiëne en een hotel dat dicht bij het centrum van een stad ligt kan ook geen kwaad. Het zijn slechts een paar van de vele dingen die bij Vrijmibro hoog in het vaandel staan, maar om erachter te komen wat volgens reizigers en vakantiegangers daadwerkelijk het belangrijkst in een hotel is, is op het forum van Quora een poll gehouden. Daar is de volgende top drie uitgekomen.

1. Stopcontacten

Waar zijn mijn stopcontacten?! Je kunt alles krijgen wat je wilt in een hotelkamer en je kiest voor stopcontacten. Het wordt meer gewaardeerd dan een comfortabel bed of het gebrek aan luidruchtige buren, maar laten we eerlijk zijn: we begrijpen het nog ook. Vandaag de dag nemen we zoveel aan elektronica mee (en je smartphone in het bijzonder), dat we het een fijn gevoel vinden om zeker te weten dat we aan het einde van een lange dag onze telefoon kunnen opladen. Want waar moet je anders perfecte vakantiefoto’s mee nemen? Een beetje Wi-Fi kan trouwens ook geen kwaad.

2. Stilte

We stipten al heel even aan dat het prettig is als de buren stil zijn gedurende de nacht en de rest van de wereld is het in dit geval roerend met ons eens. Je moet toch niet denken aan de gedachte dat iemand ergens in de periferie van Liverpool midden in de nacht of vroeg in de morgen tig keer met z’n hoofd boven de wc hangt. Of erger: dat je mee mag (beter gezegd: moet) meegenieten van de nachtelijke escapades van meneer en mevrouw. Leuk voor je buren, iets minder leuk voor je nachtrust. Wat in het verlengde van een goede nachtrust ook van grote waarde is, zijn gordijnen die de hotelkamer ook echt donker maken. We hebben immers alles over voor een nachtje goed slapen.

3. Een eigen ijskast

Waarom gebruik maken van het restaurant beneden als je ook op je eigen kamer met vrienden de mini-bar kunt vullen met lekkernijen en liters bier? Hotels hebben nou eenmaal niet altijd goed voedsel, dus dan wordt je al snel op jezelf teruggeworpen. Om er dan absoluut zeker van te zijn dat je voor een aantal dagen goed zit, komt een eigen ijskast om de hoek kijken. Wat overigens ook hoog bij vakantiegangers in het vaandel staat, is een eigen waterkoker. Omdat er kennelijk een grote behoefte is aan zaken als thee en/of noodels wanneer je in het buitenland bent.

We hebben nu een tijdje gesproken over het comfort waar mensen in een hotel naar verlangen, maar laten we de reis ernaartoe niet vergeten! We reizen vaker dan ooit met het vliegtuig, maar het is een understatement om te zeggen dat dat niet altijd over rozen gaat. Lees hier daarom wat volgens reizigers de drie grootste irritaties in het vliegtuig zijn!

 

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: