beste-buddy-films-mannen

Wat zijn naast Oscar-winnaar ‘Green Book’ de beste buddy films voor mannen?

“And the Oscar goes to… Green Book!” Tegen alle verhoudingen in wist deze film de Oscar voor Beste Film voor de neuzen van Bohemian Rhapsody, Roma en A Star Is Born weg te kapen. De tragikomedie gaat over de zwarte pianist Don Shirley (Mahershala Ali), die met zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen) in de jaren zestig door het racistische zuiden van de Verenigde Staten reist.

Velen zullen zeggen dat het een vorm van Oscar Bait is, maar niks is minder waar. Het winnen van Green Book is juist een ode aan de zogenaamde ‘buddy film’. Waarom? Omdat er niks gaat boven een film over een onwaarschijnlijke vriendschap die op alle mogelijke manieren wordt getest. O ja, en Viggo Mortensen is meesterlijk in deze film.

Beste buddy films voor mannen

Nu Green Book de belangrijkste Oscar binnen heeft, is het tijd om te kijken welke ‘buddy films’ jij nog meer met je vrienden moet kijken. We konden er honderden uitkiezen, maar kozen uiteindelijk voor deze zes toppers!

‘Les Intouchables’ (2011)

Een donkere man uit de ghetto’s van Frankrijk die een steenrijke, gehandicapte man moet verzorgen? Het klinkt alleen al als een voorbode voor de meest bizarre situaties en dat is precies wat er ook gebeurt. Gebaseerd op een echt verhaal en zowel hilarisch als emotioneel. Één ding is zeker: vriendschap voert hier altijd de boventoon!

’21 Jump Street’ (2012)

Wie had van tevoren kunnen denken dat het duo Jonah Hill en Channing een match made in heaven is? Door de komedie 21 Jump Street zijn ze niet alleen op, maar ook buiten de set goede vrienden geworden. En kun je net als wij geen genoeg van deze film krijgen, dan kijk je toch het vervolg?! De naam: 22 Jump Street.

‘The Big Lebowski’ (1998)

“I’m the Dude, so that’s what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if you’re not into the whole brevity thing.” Alleen deze quote is al genoeg om je twee uur lang met Jeff Bridges als ‘The Dude’ in de ultieme stonerfilm te vermaken.

‘Top Gun’ (1986)

Het leven als piloot is iets waar veel jongetjes van dromen, maar vrijwel niemand kan dit waarmaken. Tom Cruise laat in Top Gun zien wat een vette wereld al die anderen gemist hebben. Heftige achtervolgingen, een rebelse Maverick en het toppunt van vriendschap.

’50/50′ (2011)

Het tragikomische verhaal van Adam (Joseph Gordon-Levitt) die plotseling een zeldzame vorm van kanker krijgt. De kans op genezing is 50% en dat legt veel druk op zijn persoonlijke leven. Één ding is echter zeker: zijn vriendschap met Kyle (Seth Rogen) zal er nooit onder lijden. Het brengt je talloze ongemakkelijke, emotionele en buitengewoon grappige momenten.

https://www.youtube.com/watch?v=gsEOl7nlXcA

‘The Shawshank Redemption’ (1994)

Als alles tegenzit en je onterecht voor moord levenslang krijgt, wat dan? Dan probeer je er het beste van te maken. Het is een simpele, maar o zo effectieve formule van Stephen King’s The Shawshank Redemption. Andy (Tim Robbins) raakt in de gevangenis bevriend met Red (Morgan Freeman), maar hoe houdt deze stand in een vijandelijke omgeving?

Benieuwd naar meer films om met je vrienden te kijken? Check dan hier onze lijst van beste films voor de perfecte mannenavond!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: