cocktail-glas-koud-serveren

De makkelijkste tips om een cocktailglas koud te serveren!

Het serveren van een goede cocktail is een kunst op zich. Je moet alle ingrediënten in huis hebben, de randen van het glas van smaak voorzien en de juiste hoeveelheid ijs toevoegen. En alsof dat niet voldoende is, moet je ook nog eens het cocktailglas zelf koud serveren. Althans, dat is wat er van je verwacht wordt. De grote vraag is echter hoe je dit als leek het makkelijkst doet. Tijd om jou van goede tips op het gebied van koude cocktailglazen te voorzien!

Koude cocktailglazen

We zullen meteen met de deur in huis vallen: het is verstandig om cocktailglazen zo goed mogelijk te koelen. Het bevordert bij vrijwel alle dranken de smaak. De manier waarop je dit doet, is alleen moeilijker dan je denkt. Om namelijk het glas zo goed mogelijk af te koelen, wordt de techniek van het ‘frapperen’ gebruikt. Hierbij pak je één ijsblokje en roer je met een ronddraaiende beweging door het glas. Deze koelt hierdoor af, waardoor de smaak van de cocktail toeneemt.

Lees ook: zo maak je eenvoudig watermeloen met wodka!

Zodra je condens op het glas ziet, ben je klaar en haal je het ijs eruit. Vergeet niet om dit ook met de druppels in het glas te doen. Als je deze erin laat zitten, mengt dit met de cocktail zelf en gaat de smaak (deels) verloren.

Tips

Er is echter ook een snellere manier om dit te doen. Wij snappen namelijk heel goed dat niet iedereen hier de tijd en zin voor maakt. Er zijn twee manieren om dit eenvoudig(er) te doen.

1.  Stop de glazen in de vriezer. Doe dit ruim voordat de gasten aankomen. Zo zorg je ervoor dat de cocktailglazen over een basishoeveelheid koelte beschikken en weinig extra werk nodig hebben om goed gekoeld te worden.

2. Stop ze in een bak met ijs. Serveer je tijdens een feestje cocktails van hoge kwaliteit, dan heb je absoluut een grote bak met ijs nodig om elk glas van een goede hoeveelheid te voorzien. Deze bak is echter ook jouw uitweg om cocktailglazen snel en makkelijk te koelen. Door ze namelijk op zijn kop kort in de bak te zetten, bereik je vrijwel hetzelfde effect als met frapperen. Enige nadeel is dat dit minder subtiel gebeurt en de smaak nét iets minder is. Vergeet uiteraard niet om het gesmolten ijs eerst uit het glas te halen!

Bierglazen

Je zult je nu ongetwijfeld afvragen waarom dit proces wel goed is voor een cocktailglas, maar niet voor een bierglas. Vrijmibro legde immers begin mei van dit jaar uit dat bevroren bierglazen juist heel slecht zijn voor de smaakbeleving. Dat zorgt er namelijk voor dat je smaakpapillen gevoelloos worden, waardoor je minder van het bier kunt genieten. Je leest er hier alle ins en outs over.

Bron: Lifehacker

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: