usain-bolt-goals-australie

Met deze salariseisen kan Usain Bolt niet eens bij Ajax voetballen

Usain Bolt maakte onlangs zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal, maar dat betekent niet dat je meteen torenhoge salariseisen op tafel kunt leggen. De Jamaicaanse superster en achtvoudig Olympisch kampioen probeert na zijn atletiekloopbaan het te maken in de voetbalwereld. Het is de vraag of Lighting Bolt bulkt van het talent, maar pr-technisch is het een meesterzet om de sporter vast te leggen.

Salariseisen Usain Bolt

Zijn huidige club, het Australische Central Coast Mariners, is bereid om hem een contractvoorstel te doen, maar niet voor Bolts enorme eisen. Volgens The Guardian zou Usain Bolt zo’n 1,8 miljoen euro per jaar willen opstrijken! Een iets te gortig bedrag, zo vindt zijn huidige werkgever. Zij zijn bereid om niet verder te gaan dan 90.000 euro per jaar, drie procent van zijn salariseisen.

In het statement van de club komen twee dingen naar voren. Allereerst kloppen de cijfers niet. Volgens de Central Coast Mariners is de definitieve komst van Bolt wel onwaarschijnlijk te noemen, zonder de komst van een externe financier.

Daar blijft het echter niet bij, want de oud-sprinter zal niet meetrainen in aanloop naar de wedstrijd tegen Melbourne City. Wel doet de Australische club er alles aan om de angel uit dit conflict te halen. “‘Het management van Bolt en de club zijn in gesprek om externe partners te vinden, om een commerciële oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is. We willen er alles aan doen om Bolts droom profvoetballer te worden te verwezenlijken.'”

Bolt bij Ajax?

Mochten de geruchten over zijn salaris waar zijn, dan is de kans groot dat hij zelfs boven het salarisplafond van Ajax uitkomt. Dat stond jarenlang op anderhalf miljoen euro per jaar, maar is door de transfers van Dusan Tadic en Daley Blind een stukje verhoogt. Maar voor de 32-jarige Usain Bolt is de kans kleiner dan nihil dat ze een uitzondering maken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: