kepa-wissel-chelsea-manchester-city

Ongekende beelden: Chelsea-doelman Kepa wil tijdens bekerfinale niet gewisseld worden!

Historische beelden in de League Cup-finale tussen Chelsea en Manchester City! Doelman Kepa Arrizabalaga heeft de autoriteit van Chelsea-trainer Maurizio Sarri flink onder druk gezet. Vlak voor het einde van de verlenging weigerde de jonge Bask gewisseld te worden, waarna Sarri compleet uit z’n knetter gaat. Het is de vraag of dit akkefietje tussen de twee ooit nog te lijmen is.

Kepa wordt niet gewisseld

Laten we je even bijpraten over dit bizarre moment voor het geval je dit nog niet hebt gezien. De bekerfinale tussen de twee Engelse grootmachten dreigt uit te lopen op een doelpuntloze wedstrijd. Na negentig minuten staat er nog niemand op het scorebord en daar komt in de verlenging geen verandering in. De finale van de League Cup draait daardoor uit op penalties.

Wat aan de zijde van The Blues opvalt is dat goalie Kepa meermaals te maken heeft met kramp. ‘Wisselen!’, zou je denken, maar niets is minder waar. Wanneer Kepa’s vervanger Willy Caballero klaar staat het veld in te komen, ontvouwt zich een bizar stukje voetbalhistorie. De Bask steekt namelijk een afkeurend vingertje op en geeft aan het veld niet te willen verlaten. Trainer Maurizio Sarri – wiens positie flink onder druk staat – pikt het niet en ontploft van woede! De Italiaan vloekt, tiert en dreigt uit het stadion te lopen, maar laat Kepa wel op het veld staan.

Kepa groeide in de penaltyreeks niet uit tot de grote held. Hij pakte weliswaar de pingel van City-aanvaller Leroy Sané, maar door missers van Jorginho en David Luiz trok Manchester City alsnog aan het langste eind.

De niet-wissel is vanaf 6:56 te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=StpNdqOVcU4

“Een groot misverstand”

Na de wedstrijd gaven de twee hoofdrolspelers een statement, waarin ze zeggen dat alles op een groot misverstand berust. De reactie van Maurizio Sarri was namelijk als volgt. “Het was één groot misverstand. Ik begreep dat Kepa kramp had en dat hij niet in staat was te keepen bij de strafschoppenreeks. Maar hij had geen kramp, dat had ik pas door toen de dokter terugkeerde bij de dug-out. Kepa had door dat ik hem wilde wisselen vanwege een blessure, maar hij zei dat hij geen blessure had. Hij had dus gelijk om door te gaan.”

Het zijn woorden die worden onderschreven door Kepa Arrizabalaga, maar wie de beelden ziet vraagt zich direct af of hier de waarheid wordt gesproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: