samuel-jackson-nra-lubach

Samuel L. Jackson deelt NRA-video Arjen Lubach: “Hoezo doen zij het wel goed?”

Dat het wapenbezit Amerika de afgelopen dagen in haar greep houdt is zacht uitgedrukt. Na de tragische schietpartij op een school in Florida (17 doden) laait de discussie over het wapenbezit wederom op. Zo zijn er groeperingen die wapenbezitters aan banden willen leggen en zeggen andere partijen dat de schoolleiding juist een wapen bij de hand had moeten hebben, om zich te kunnen verdedigen. Toch heeft logischerwijs de roep om het afschaffen van vrij wapenbezit de bovenhand, met onder meer indrukwekkende speeches van de overlevenden op de school in Florida.

Zondag Met Lubach

Iemand die zich onlangs ook in deze discussie mengde is acteur Samuel L. Jackson. De Pulp Fiction-man deed dit echter op – voor Nederlanders – opmerkelijke wijze, want hij maakte zijn positie duidelijk met een filmpje wat Arjen Lubach en consorten vorig seizoen in het Televizierwinnende programma Zondag Met Lubach maakten. Daarin werd de NRA (National Rifle Associaton) op bijzondere wijze op de hak genomen. Een video die dus via Twitter werd gedeeld door Jackson.

Het is niet de eerste keer dat fragmenten van Zondag Met Lubach de wereld overgaan. Wij – en de rest van de wereld – kennen inmiddels het beruchte ‘America first, Netherlands second’-filmpje en enkele maanden later wisten ze met een neppe spin-off-video van de populaire serie Game of Thrones de wereld geboeid te houden.

#OneLess

Het filmpje van Lubach is natuurlijk niet het enige middel om de boodschap in Amerika door te laten dringen. Ook de actie #OneLess is in het leven geroepen, waarin wapenbezitters het heft in eigen hand nemen en ervoor kiezen hun wapen niet te verkopen, maar te vernietigen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.