parkeer-de-bus-fifa-19

Paniek voor slechte FIFA-spelers: parkeer de bus verdwijnt!

Misschien heb je het al gehoord, maar de ‘parkeer de bus’ tactiek gaat verdwijnen in FIFA 19. Voor menig voetballiefhebber was dit een waar kwelpunt in de FIFA games. Niks is vervelender dan een wannabe José Mourinho die zijn elftal voor eigen doel parkeert om maar geen tegendoelpunt te krijgen. Dit zijn natuurlijk ook de types die met 1-0 winnen uit een counter. De types die het Vrijmibro FIFA drankspel doorgaans kruipend afsluiten, omdat ze normaal gesproken zoveel doelpunten incasseren en sindsdien op parkeer-de-bus spelen. Deze types zijn met FIFA 19 weer flink de sjaak.

Nieuwe ‘parkeer de bus’

Toch zal er nog steeds een manier zijn om je elftal op de Mourinho manier (of de parkeer de bus-tactiek) te laten spelen. Je zal het alleen zelf moeten instellen. Dit kan via aangepaste tactieken bij het opstellingsmenu. Je moet enkel zorgen dat je tactiek een snelle opbouw heeft en weinig defensieve druk. Dan hoef je alleen nog maar vanaf de aftrap je team op ultra verdedigend te zetten. Iets wat we natuurlijk nooit zouden doen, want we zijn allemaal supersportieve mensen.

Het alternatief is natuurlijk heel aanvallend spelen met ontzettend hoge druk. Doe dit echter alleen als je héél erg goed kunt verdedigen, want het vereist flink wat snelle handelingen om counters eruit te halen. Vandaag heeft iemand op de FIFA-Reddit echter het ideale team voor je gemaakt. Met de hoogst haalbare in-game rating is het ook een indrukwekkend team om te zien. We zijn alleen nog niet helemaal overtuigd van Isco en Pelé als centrale verdedigers.

FIFA 19 informatie

Later vanmiddag komt EA Sports als het goed is met meer informatie over FIFA 19. Met name de gameplay en de nieuwe Champions League licentie worden besproken. Om alvast in de sfeer te komen is hier nog even de eerste trailer van FIFA 19.

Door: Roland Janssen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: