Robinho-verkrachting

Robinho: van ‘de nieuwe Pelé’ naar groepsverkrachter

Iedere voetbalfan heeft dit verhaal weleens gehoord. Toen voetballegende Pelé op het trainingsveld van het Braziliaanse Santos een piepjonge Robinho met een bal aan het werk zag, liet hij alles uit zijn handen vallen en riep hij half huilend “Robinho kan mijn prestaties verbeteren. We mogen God bedanken dat er een nieuwe Pelé op het veld van Santos is.” Verder geen druk voor het nieuwe wonderkind.

Zijn belofte heeft hij echter nooit kunnen inlossen. Niks mis mee, kan gebeuren, maar Robson de Souza – zoals zijn echte naam luidt – bereikte gisteren het absolute dieptepunt. Volgens meerdere Italiaanse media is hij door de rechter veroordeeld voor negen jaar gevangenisstraf, wegens deelname aan een groepsverkrachting van een 22-jarige Albanische vrouw in Milaan. Hoewel Robinho nog in beroep kan gaan, tekent dit wel het verval van alweer een Braziliaans talent.

Nieuwe Pelé

In 2005 streek de potentieel beste voetballer van de wereld als broekie van 21 jaar neer in Europa. Real Madrid zou van hem een superster maken. Met spelers als Raúl, Zidane en Ronaldo moest dat geen probleem zijn. De verwachtingen waren echter te hoog en na drie seizoenen (101 wedstrijden, 25 doelpunten) maakte hij de overstap naar het pas overgenomen Manchester City. Dat liep al direct niet zoals verwacht, aangezien Robinho ervan uit ging dat er maar een club in de Britse stad actief was: Manchester United. Het was de inleiding van één van de grootste miskopen op de ’transfer deadline day’. Via AC Milan, twee kortstondige verblijven bij Santos en het Chinese Guangzhou Evergrande, keerde de inmiddels 33-jarige terug naar zijn vaderland bij Atlético Mineiro. Zo kon de ‘nieuwe Pelé’ niet de potten breken die hij en de rest van de wereld hadden verwacht.

Adriano

Het zal niet voor het eerst zijn dat het met een Braziliaans toptalent langzaam maar zeker bergafwaarts gaat. Adriano Leite Ribeiro – kortweg, Adriano – kende een soortgelijke route. Als spits van Internazionale vormde hij jarenlang een spitsenduo met Zlatan Ibrahimovic en stond hij bekend als de man met het verwoestend harde schot. Hij kon dan ook op veel waardering in Milaan rekenen, maar ook hij kon uiteindelijk niet tegen de hoge verwachtingen opboksen. Hij keerde na een periode bij AS Roma terug in Brazilië en raakte daar op het verkeerde pad. Adriano staat nu bekend als berucht bendelid van Comando Vermelho, waarmee hij de favela’s van Rio de Janeiro terroriseert.

Wie moet er dan nu de erfenis van Robinho als ‘nieuwe Pelé’ overnemen? Onder meer Alexandre Pato en Julio Baptista konden dit door blessureleed niet waarmaken, Hulk koos al snel voor het geld in Rusland en China en Fred kwam simpelweg kwaliteit tekort. Rest dan nog Neymar, die deze zomer voor een recordbedrag FC Barcelona voor Paris Saint-Germain verruilde. Met een vliegende start in de Franse hoofdstad lijkt hij het alsnog te maken als nieuwe Braziliaanse superster.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.