domibo-donderdagmiddagborrel

Sterft de vrijmibo uit? ‘Domibo wordt steeds normaler’

Lekker is dat. Roepen we sinds jaar en dag dat de vrijmibo op vrijdag gevierd moet worden, blijkt iedereen dit op donderdag te doen! Eigenlijk hadden we domibro moeten heten, maar daar is het nu te laat voor. Volgens De Telegraaf vieren collega’s steeds vaker de afsluiting van de week een dagje eerder. Hier lees je de redenen dat de domibo aan populariteit wint.

Vrijmibo wordt Domibo

De grote vraag is: waarom leggen we de iconische vrijdagmiddagborrel steeds vaker naast ons neer? De reden is heel eenvoudig. Omdat het aantal parttimers, freelancers en thuiswerkers in rap tempo toeneemt. Zij kiezen er vaak voor om maandag of vrijdag thuis (of niet) te werken. Zij hebben zo een dag langer weekend of creëeren dat gevoel voor zichzelf. Gevolg: er zijn op vrijdagmiddag niet genoeg mensen aanwezig. En in je eentje bier drinken is het ergste wat er is, dus schuif je het een dagje naar voren.

In politiek Den Haag is de domibo al langer een begrip. Omdat kamerleden op vrijdag niet vergaderen zijn er vaak onvoldoende mensen om op het weekend te proosten. Dan blijft er maar één oplossing over: met je collega’s een dag eerder een biertje drinken. De politici die op vrijdag wél werken doen dit dan vaak vanuit huis. Zij hebben op die dag geen reistijd en blijven zo niet tot laat op kantoor hangen.

Nadeel donderdagmiddag borrel

Er is één groot nadeel van een domibo: je neemt de kater een dag later mee naar je werk. En iedereen weet dat er niks zo erg is als met een kater achter je bureau te buffelen. Voor de thuiswerkers onder ons is het iets minder erg, want zij kunnen in de woonkamer bijkomen van hun wilde escapades.

Het betekent echter niet dat we ons op de borrel op donderdagmiddag anders gedragen. De muziek blijft hetzelfde en met jouw coole bier gadgets kun je nog steeds punten scoren bij de rest!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: