De grootste irritaties die je tijdens een vliegtuigreis meemaakt

Wanneer je op vakantie gaat is de dag van vertrek altijd stressvol. Vaak moet je vroeg uit bed en naar het vliegveld om daar vervolgens nog drie uur te wachten voordat je eenmaal in je stoel zit. Maar wanneer je dan eenmaal in de lucht bengelt is de stroom van irritaties nog lang niet voorbij. Expedia heeft een onderzoek gedaan naar de grootste irritaties die je meemaakt tijdens een vlucht. Van schreeuwend kroost tot stinkvoeten; je komt het allemaal tegen. Hier een top drie van de irritantste karikaturen.

Stoelschoppers

De kroonspanner van het stel. 51% van de mensen die deelnamen aan het onderzoek vinden mensen die tegen de stoel voor hen schoppen, trekken of duwen het meest irritant. En met het verminderen van de gemiddelde beenruimte die je krijgt bij vliegmaatschappijen zal dit voorlopig nog wel een ergernis blijven.

De comfortabele zonder schoenen of sokken

Mensen die na één seconde van een vlucht hun schoenen en sokken uit doen. Wanneer de walm van zweetvoeten je neusbrug afknijpt en de tranen in je ogen schieten. Deze mensen staan op nummer twee van grootste ergernissen met 43% van de respondenten die dit soort figuren op hun lijstje hadden staan. Wanneer mensen deze vraag specifiek gesteld werd, zei 90% dat ze het absoluut niet op prijs stellen wanneer iemand zijn/haar sokken uit doet. Expedia raadt aan om in ieder geval je sokken aan te houden en je voeten niet tegen een stoel aan te vouwen. Het betreden van iemands personal space is überhaupt niet aan te raden als je wilt dat mensen je mogen.

Luide feestgangers/overmatig alcoholgebruikers

Dit is een beetje een binnenkoppertje, maar dat maakt het niet minder waar. Vooral Amerikanen (90%) praten liever niet met mensen aan boord en willen liever zijn/haar eigen ding doen. En of ze nu in een onderwater hotel zitten of in een James Bond-achtige villa, ze willen ook op hun plaats van bestemming maar al te graag hun privacy. Soms heb je als passagier geen keuze wanneer iemand, om bijvoorbeeld zenuwen te temmen, een halve fles belastingvrije vodka achterover heeft geslagen en vervolgens begint te schreeuwen dat ‘we neer gaan storten’. Daarnaast heb je ook de groepen die op vakantie gaan, het feest alvast op het vliegveld willen starten en dus met muziek en veel geschreeuw met iedereen ongevraagd gaan socializen.

Een honorable mention van deze lijst moet toch wel over kinderen gaan die – zodra het vliegtuig begint te rommelen – de longen uit hun lijf schreeuwen omdat ze bang zijn, of pijn aan hun oren hebben. Allemaal heel begrijpelijk, maar wel ontzettend irritant als je erbij in de buurt zit. Daarnaast heb je ook kinderen die zich niet kunnen gedragen en de daarbij horende nalatigheid van de ouders. Het zijn in ieder geval geen scenario’s om je vakantie goed mee te beginnen.

Door: Jasper van Leeuwen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: