kfc-kip-voorraad-nederland

Raakt de kip bij de KFC in Nederland ook op?

Paniek in Amerika en Engeland. De voorraad kip bij fastfoodketen KFC in namelijk op. Klinkt grappig en van buitenaf is het ook zeker amusant te noemen, maar voor degenen die een bestelling willen plaatsen is er sprake van een klein persoonlijk drama. Want zeg nou zelf: wie zegt er nou nee tegen een portie gefrituurde kip? Precies, dat dachten we al. Maar hoe groot is de kans dat wij in Nederland ook een paar dagen zuinig aan moeten doen?

Situatie Engeland

Om erachter te komen of wij in Nederland moeten vrezen, kijken we eerst naar de oorzaak van de tekorten voor Kentucky Fried Chicken. In het Verenigde Koninkrijk is DHL de boosdoener. Zij moesten voor de Britten het stokje overnemen van bezorger Bidvest. Doordat het echter nog niet gestroomlijnd loopt, zijn er problemen in de bevoorrading van de KFC-ketens, waardoor er 700 van de 870 restaurants door een gebrek aan kip tijdelijk moeten sluiten.

Dit ongemak is niet alleen jammer voor de Engelse bevolking, maar ook voor de financiële status van KFC. Zij lopen door dit voorval een slordige 1,1 miljoen euro per dag mis.

KFC Nederland

In Nederland zijn er vooralsnog geen berichten over problemen met leveranciers. Wij kunnen dus met een gerust hart naar het dichtstbijzijnde filiaal lopen en om een grote bucket vragen. Ideaal om met je vrienden te delen en er met volle teugen van te genieten. Geen paniek dus, in Nederland zal de voorraad, zoals het er nu uitziet, niet opraken.

Heb je even geen zin in kip en maak je liever thuis pizza? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vrijmibro heeft namelijk een lijst opgesteld van de lekkerste toppings bovenop jouw zelfgemaakte pizza.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.