Brabant-Bier-Provincie

Ben jij een Brabander? Dan woon jij in dé bierprovincie van Nederland!

Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier.‘ Het is een veelgehoorde kreet van onze grote vriend met een zachte g, maar nu blijkt ook waarom. De provincie Noord-Brabant is namelijk uitgeroepen tot de ‘bierprovincie van Nederland‘. En daar kun je het moeilijk mee oneens zijn. Als je kijkt naar de manier waarop carnaval onder de rivier gevierd wordt, is die conclusie geen onverwachte.

Bierbrouwers

Het wordt echter niet gemeten met het aantal liters dat wordt geschonken. Noord-Brabant krijgt de titel van dé bierprovincie van Nederland vanwege het aantal bierbrouwers dat daar gevestigd is. Per 100.000 inwoners zijn er in het zuiden maar liefst vier brouwerijen. Met de nummer één-positie lossen zij Noord-Holland af. Wel heeft Noord-Holland in totaal de meeste bierbrouwerijen met een aantal van 110. Noord-Brabant heeft er negen minder.

Vrijmibo (of Vrijmibro?)

Genoeg reden dus om vandaag een biertje uit de ijskast te pakken en met je Brabantse collega’s te proosten op deze prachtige mijlpaal. Dus leg je werk neer, pak een alcoholische versnapering bij en vier de vrijmibo (of vrijmibro) op legendarische wijze.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: