playstation-classic-kopen-games

‘PlayStation Classic’ is de remake van de PS1 die iedere gamer wil hebben

De trend om retro-consoles opnieuw te verkopen gaat vrolijk verder! Nadat Nintendo een gat in de markt had met hun ‘Nintendo Classic: Mini NES’ gaat ook PlayStation op deze toer. Er komt namelijk een mini-versie van de klassieke PlayStation 1 op de markt. Onder de naam PlayStation Classic kunnen gamers hun hart ophalen en zich door alle nostalgie gamen. Met de onderstaande video maakte Sony het nieuws wereldkundig.

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI

Grootte PlayStation Classic

Net als de Nintendo Classic mini: NES, zal ook de PlayStation in afgeslankte vorm op de markt worden gebracht. Zo is bekend gemaakt dat de mini-versie van de PlayStation 1 maar liefst 45% kleiner is. Daarnaast worden er standaard twee controllers bij geleverd. Ook is de PlayStation Classic via een HDMI-kabel aan te sluiten op je televisie.

20 games/spellen

In de video wordt ook aangekondigd dat er twintig spellen voor de PlayStation Classic worden verkocht. Er wordt nog schimmig gedaan over de titels van deze games, maar deze vijf zijn door Sony al bevestigd:

  • Jumping Flash
  • Final Fantasy VII
  • Tekken 3
  • Wild Arms
  • Ridge Racer Type 4

Waarschijnlijk wordt in aanloop naar de release van de mini-PlayStation 1 de rest bekend gemaakt.

PlayStation Classic kopen

Wil jij 25 jaar na de eerste verkoop van de PlayStation 1 de PlayStation Classic kopen? Dan moet je nog heel even geduld hebben. Vlak voor de feestdagen ligt deze console officieel in de winkel: 3 december 2018. Deze is voor een prijs van 100 dollar te koop. Zet dus een grote cirkel rondom die datum in je agenda, want dit is een pareltje die iedere man in zijn mancave moet hebben!

Kies je ervoor om de PlayStation Classic links te laten liggen en game jij verder op je pc? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met deze gadget is het namelijk mogelijk om in alle luxe op de bank jouw pc-spellen te spelen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: