eten-werk-stress

Ongezond eten onder stress, dit is waarom we het doen

We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we de haren uit ons hoofd trekken van de stress. Je moet overwerken, een verslag inleveren, hebt thuis veel aan je hoofd of moet die ene deadline halen. Het leidt niet alleen tot onrust en stress, maar ook tot een extreme neiging naar ongezond eten. Er is plots een hap uit de ijskast, verpakkingen van koekjes vliegen door de lucht en lege flessen cola rollen over de grond. En je kunt er ook nog eens helemaal niets aan doen.

Eten door stress

Het is niet meer dan logisch dat jij je tijdens stressvolle periodes vergrijpt aan alles wat slecht voor je is. Stress is namelijk niet alleen slecht voor je bloeddruk, maar ook voor je bloedsuikerspiegel. Zo maakt je lichaam tijdens deze momenten meer adrenaline en cortisol aan, wat van grote invloed is op jouw suikerspiegel. Je krijgt een hoge piek en kunt zo optimaal presteren in de meest benarde situaties. Enige probleem is dat na zo’n piek ook een enorme inkakker komt. Gevolg? Een paar handjes die er alles aan doen om aan gesuikerde producten te komen.

Lees ook: waarom je nooit ‘nee’ zegt tegen gratis eten op het werk

Suiker en zout

Bij velen blijft het echter niet bij eten met veel suiker. Ook zout speelt namelijk een grote rol bij mensen die veel stress ervaren. Dat heeft vooral te maken met de kleine kick die je bij het eten van voedsel met suiker en zout eten ervaart. Doordat het in oneindig veel producten zit die je vroeger ook naar binnen werkte, geeft het een nostalgisch en voldaan gevoel.

Wat moet je dan wel doen? Gezond blijven eten, als je een beetje succesvol wilt zijn op de werkvloer. Het is vreselijk moeilijk om de verleiding te weerstaan, maar op de lange termijn werpt het wel degelijk zijn vruchten af. Zelfs het drinken van water heeft al enorme voordelen!

Bron: hln.be

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: