gratis-eten-werk

Gratis eten op werk, daar kun je nooit ‘nee’ tegen zeggen!

Hebben Nederlanders ooit nee kunnen zeggen tegen gratis spullen? Tuurlijk niet! In vrijwel alle situaties pakken we dit soort prullaria op, ook als we er niks mee hebben. Op kantoor is dat niet anders, en zeker niet als het hier om voeding gaat. Dan kunnen we nog honderd keer met onze goede voornemers brood van thuis meenemen, maar zodra we op de werkvloer gratis eten zien gaan we voor de bijl. Onderzoek wijst nu zelfs uit dat we dan volledig de controle over onszelf verliezen.

Gratis eten op werk

Diëtiste Julie Devinsky verklaarde tegenover CNBC dat het niet meer dan normaal voor mensen is om zich op het werk te vergrijpen aan gratis voedsel. Ook schijnt vrijwel niemand de verleiding te kunnen weerstaan. “Het zit volledig in ons gedrag gebakken, want wanneer dingen binnen handbereik én gratis zijn, is het een dubbele klap die buitengewoon moeilijk te weerstaan is.”

Lees ook: in pak presteer je op werk veel beter

Naast deze logische verklaring is stress ook een grote factor. Een onderzoek van The American Journal Of Clinical Nutrition uit 2012 toont aan dat spanning op de werkvloer sneller tot eten aanzet. Tel daar de elementen gratis en eten bij op en je hebt een combinatie waar bijna niet tegen te vechten valt. Vooral vrouwen schijnen sneller naar voeding te grijpen als er sprake is van werkgerelateerde stressfactoren.

Pizza

Nou is het ook geen eenvoudige opgave om nee te zeggen tegen iemand die iets onder je neus schuift en vraagt of je ook wat wilt. Zeker in het geval van pizza is er geen kans meer om tegen de verleiding te vechten. Toch is er één ding wat leuker is dan pizza op de werkvloer eten en dat is om de Italiaanse specialiteit zelf thuis te maken. Om jouw pizza helemaal te gek te maken is het snel tijd om de beste pizza-toppings uit te kiezen (en nee, ananas hoort daar niet bij!).

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: