pak-dragen-werk-succesvoller

Onderzoek wijst uit: in een pak presteer je op werk beter

De dagen dat we bijna verplicht in pak naar ons werk gaan zijn verleden tijd. Sinds de opkomst van techbedrijven als Twitter, Facebook, Amazon en Google is op maatschappelijk en persoonlijk vlak ons leven behoorlijk onder handen genomen. We zijn niet meer van het internet af te krijgen en door de coltrui- en t-shirtpresentaties van Steve Jobs en Mark Zuckerberg is huiselijke kleding op de werkvloer de nieuwe norm geworden. Toch blijkt dat degenen die wél in pak verschijnen beter presteren dan de rest.

Autoritaire kleding

Volgens een onderzoek, dat in het Journal of Experimental Social Psychology werd gepubliceerd, blijkt dat de mensen die hun dagelijkse werkactiviteiten in pak uitoefenen het beter doen dan iedereen die à la Zuckerberg in zijn of haar normale kloffie achter een bureau gaat zitten. Er werd hiervoor gekeken naar het fenomeen ‘enclothed cognition’. Het dragen van een pak kan namelijk veel invloed hebben op jouw zelfbeeld en prestaties op de werkvloer. Het onderzoek suggereert dat het dragen van ‘kleding die autoriteit uitstraalt’ het testosterongehalte verhoogt en dus ook jouw arbeidsethos.

Nu zijn jouw prestaties natuurlijk niet enkel en alleen afhankelijk van jouw kledij. Een goede werkomgeving, voldoende beweging en goede voeding zijn van essentieel belang. Vooral het drinken van water (minimaal anderhalve liter) zorgt ervoor dat je onder andere een beter denkvermogen ontwikkelt en makkelijker oplossingen van moeilijke problemen vindt.

Een andere manier om jezelf te meten met de topondernemers van vandaag is door goed te ontbijten. Hier kun je lezen hoe gevestigde namen als Mark Cuban, Karl Lagerfeld en Emma Watson hun dag beginnen. Het is iets wat je niet mag onderschatten, omdat een goed ontbijt ervoor zorgt dat je ’s ochtends fris en fruitig de dag begint.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: