buffon-ronaldo-penalty-champions-league

Alleen oorlog op het veld: Buffon en Ronaldo tonen respect na ‘penalty-gate’

Wie Juventus een warm hart toedraagt zal na de Champions League-wedstrijd tussen De Oude Dame en Real Madrid hier nog altijd schuimbekkend op terugkijken. Het leek er namelijk lange tijd op dat Juve de 0-3 thuisnederlaag (met die geweldige omhaal van Cristiano Ronaldo) weg leek te poetsen, door in Santiago Bernabéu driemaal te scoren en zo een verlenging af te dwingen. Het mocht echter niet baten, want diep in blessuretijd kregen de Madrilenen een discutabele penalty, waarna Ronaldo de Turijnse hoop aan diggelen schoot en Real naar de halve finale loodste.

Wat je bijna zou vergeten was de enorme woede van de Juventus-spelers bij de beslissing voor de penalty. De oude rot Gianluigi Buffon ging zelfs zó door het lint, dat hij door het felle protesteren een directe rode kaart voorgeschoteld kreeg. Na afloop maakte die andere Juventus-legende, Giorgio Chiellini, gebaren die veel weg hadden van omkoping en partijdigheid aan de zijde van de UEFA.

De absurde beelden zijn hier nogmaals te zien:

Gebaar Ronaldo en Buffon

In de zogenaamde mixed zone, waar spelers en pers elkaar ontmoeten, deed de 40-jarige goalie van Juventus nogmaals zijn beklag over de strafschop. Hij verklaarde onder meer dat “de scheids een vuilnisbak heeft in plaats van een hart”. Het toeval wilde echter dat tijdens zijn interview Ronaldo langsliep. En dan is te zien dat onderling de strijdbijl allang begraven is en de twee niets dan ontzag voor elkaar hebben.

Einde carrière Buffon

De rode kaart voor Gigi Buffon betekent wel het einde op het Europese- en wereldtoneel. Hij is uitgeschakeld in de Champions League en eerder wist hij zich met het Italiaanse elftal niet te plaatsen voor het WK in Rusland. Het betekent dat we enkel nog zeven duels in de Serie A van één van de beste doelmannen aller tijden kunnen genieten. Hij kondigde immers al ruim van tevoren aan dat dit zijn laatste seizoen is. En zo nemen we afscheid van de markante Buffon, die tijdens volksliederen het hardst van allen meebrult. Geen vaarwel op het hoogste podium, maar waarschijnlijk wel met de landstitel klemvast in zijn handen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: