fit-werk-sport

Deze sporten helpen jou maximaal te presteren op kantoor

Sporten is gezond, een open deur die alle zeventien miljoen Nederlanders moeiteloos kunnen intrappen. De kunst is echter om jezelf van de bank te heisen en daadwerkelijk actie te ondernemen. Vaak hebben de mensen daar na een lange dag werken geen energie en zin meer in. Valt goed te begrijpen, maar is doodzonde. Sporten zorgt er namelijk voor dat je niet alleen fitter bent, maar ook beter in je vel zit en creatiever wordt. Tijd om actie te ondernemen, maar welke sport moet je gaan beoefenen? Wat zorgt ervoor dat jij nét iets fitter bent dan je baas of die irritante collega? I-Min Lee, professor aan de universiteit van Harvard zocht het uit en kwam met deze opties.

Beste sporten voor je lichaam

Zwemmen
“Zwemmen is eigenlijk de perfecte training”, aldus professor Lee. En gelijk heeft hij. Je gebruikt met zwemmen vrijwel elke spier in je lichaam en door in het water te bewegen wordt het sporten spanningsvrij. En als je regelmatig 30 tot 45 minuten zwemt gaat je humeur vooruit, wordt de kans op een depressie kleiner en wordt je stressniveau lager.

Tai Chi
Een type vechtsport waarbij je bewegingen maakt die het als meditatie laten voelen. Door langzaam en gefocust te bewegen leer je te ontspannen en je balans te behouden. Lee: “Ideaal voor ouderen, omdat balans goed is voor je fysiek en afneemt naarmate je ouder wordt”.

Krachttraining
Nee, hiervoor hoef je niet aan de creatine of anabolen te zitten. Kleine, lichte oefeningen kunnen in dit geval al voldoende zijn. En of je nu kleine gewichten, grote gewichten, of je eigen lichaam als uitgangspunt neemt, het feit dat je bezig bent met krachttraining is al een winst op zich.

Lopen
Het kan soms zo simpel zijn. En we bedoelen hiermee niet hardlopen of joggen, maar gewoon wandelen. Een half uurtje per dag zorgt er al voor dat je brein gestimuleerd wordt en je motoriek verbetert. Daarnaast vermindert lopen de kans op depressies aanzienlijk. Op Harvard wordt aanbevolen om met 10 tot 15 minuten te beginnen en het langzaam uit te breiden naar bijna een uur.

Wie graag een goede conditie heeft om op werk jouw briljante ideeën te spuien doet dit vaak niet in alle stilte. Een beetje muziek op zijn tijd zorgt ervoor dat je nét iets beter kunt presteren en hoe kun je dat beter doen dan met de afspeellijst van bokser Floyd Mayweather. Wie artiesten als Drake, 2Chainz en Rihanna kan waarderen komt hier zeker aan zijn trekken!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: